kníže Jiří z Lobkovic
Text dotazu
Dobrý den, prosím o odpověď na otázku, zda žijí potomci knížete Jiřího z Lobkovic,
jmenovaný kníže byl zvolen čestným občanem obce Žíželeves v roce 1905.
Odpověď
Dobrý den,
podle toho, co jsme zjistili, by nejspíše mohlo jít o Jiřího Kristiána z Lobkowicz (1835-1908). Jiří Kristián měl řadu potomků; jeho pravnuk Jiří v současné době hospodaří na zámku v Mělníce. Můžeme se ovšem mýlit, protože rodokmen Lobkowiczů je poměrně složitý. Nasvědčuje tomu však ta okolnost, že Jiří Kristián byl výrazně českého smýšlení a byl aktivní v politice.
Zkuste se pro potvrzení obrátit na Českou genealogickou a heraldickou společnost (http://www.genealogie.cz/); kontakt na mělnický zámek najdete zde:
http://www.lobkowicz-melnik.cz/ .
Použité zdroje
Petr Mašek, Modrá krev, Praha: Mladá fronta 2003, str. 186-187.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.12.2007 18:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu