Knihy popisující období Tokugawa
Text dotazu
Dobrý den,
hledám knihy popisující ekonomickou situaci Japonska před reformami Meidži (tedy před rokem 1868. Zajímají mě knihy ze všech oblastí ekonomického jednání a zároveň i popisující správní strukturu. Ideálně by se mělo jednat o popis období pouze 19. století a přesněji padesátých a šedesátých let.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
z fondu NK ČR Vám můžeme doporučit např. následující knihy:
* Economic thought in early modern Japan. Leiden ; Boston : Brill, 2010. 298 s. ISBN 978-90-04-18383-4; 90-04-18383-3; 978-90-04-19020-7. Kniha je pro registrované uživatele NK ČR v rámce databáze ebrary, http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002278646&local_base=NKC
* SÝKORA, Jan. Ekonomické myšlení v Japonsku. Praha : Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, 2010. 198 s. ISBN 978-80-7308-309-0. http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002099659&local_base=NKC
* Economic thought and modernization in Japan. 2nd ed. Cheltenham : Edward Elgar, c1998. 182 s. ISBN 1-85898-624-9.
* BEASLEY, W.G. The rise of modern Japan. New York : St. Martin’s Press, 1995. 322 s. ISBN 0-312-12751-0. http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000146658&local_base=NKC,   obsah třetího vydání najdete na http://www.amazon.com/The-Rise-Modern-Japan-Edition/dp/0312233736.
* TIPTON, Elise K. Modern Japan: a social and political history. London: Routledge, 2008. 297 s. ISBN 978-0-415-41871-3 ; 0-415-41871-2; 978-0-415-41870-6; 0-415-41870-4. http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001813459&local_base=NKC
* Japan: a documentary history. Vol. II, The late Tokugawa period to the present. Armonk, N.Y. : M.E. Sharpe, 1997. s. 273-618. ISBN 0-7656-0036-6. Kniha je částečně volně dostupná v Google Books, odkazy naleznete na http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000599997&local_base=NKC.
Pro vyhledání dalších publikací na toto téma můžete využít Elektronický katalog NK ČR - bázi NKC (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc),  případě Souborný katalog ČR (http://skc.nkp.cz)  nebo portál Knihovny (https://www.knihovny.cz/). Dalším zdrojem informací pro Vás mohou být zahraniční licencované databáze https://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju, které jsou přístupné pro registrované uživatele NK ČR. Z volně dostupných zdrojů Vám můžeme doporučit např. Google Scholar (http://scholar.google.com),  souborný katalog OCLC WorldCat (http://www.worldcat.org) nebo Google Books (http://books.google.com).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.05.2012 15:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu