knihy o kaviáru a šampaňském
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych věděla, zda byla v ČR vydána nějaká kniha o historii kultury pití šampaňského a pojídání různých delikates, zejména kaviáru.
Odpověď
Dobrý den,
zasíláme několik typů na knihy, které by se mohly týkat tématu. Jak jistě víte, můžete využít bázi NKC, kde jsme hledali i my (http://sigma.nkp.cz/).
Noc, kdy se zrodilo šampaňské : historie luxusního životního stylu od Ludvíka XIV. do současnosti / Joan DeJean ; [přeložil Lumír Mikulka]. -- 1. vyd.. -- Praha : Brána, 2006. -- 251 s. : il. ; 22 cm
Kaviár : fascinující cesta za utajenými dějinami kaviáru / Inga Saffronová ; přeložila Barbora Klasová. -- 1. vyd. v českém jazyce. -- Praha : BB art, 2004. -- 238 s. ; 21 cm
Kaviár v obchodní síti / F. Vácha, I. Novik. -- Vodňany : Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický ve Vodňanech, 2003. -- 17 s. : il. ; 21 cm
Dobrou chuť / [sestavili Leoš Nikrmajer, Jiří Petráš]. -- V Českých Budějovicích : Jihočeské muzeum, 2003. -- 135 s. : il. ; 21 cm
Hlad a hojnost : dějiny stravování v Evropě / Massimo Montanari ; [z italského originálu ... přeložila Zora Jandová-Obstová]. -- Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2003. -- 227 s. ; 18 cm
Gurmánská kuchařka : vybrané recepty české a mezinárodní kuchyně XX. století / Josef Krátký. -- Praha : Riopress, 2000. -- 224 s., [16] s. obr. příl. : barev. il. ; 30 cm
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.02.2008 12:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu