Knihy o Havířovu
Text dotazu
Chtěla bych se informovat, zda nevyšla kniha o Havířovu (i s dobovými fotografiemi) nebo jestli nevyjde něco v budoucnu.
Odpověď
Dobrý den,
podle mnou dostupných informací nová obsáhlejší kniha o Havířovu v loňském ani letošním roce nevyšla (naposled v roce 2005) a pokud se něco připravuje, jedná se spíš o útlejší brožurky informačního a propagačního charakteru. Přesněji by na Váš dotaz v tomto ohledu mohlo odpovědět Tiskové oddělení Magistrátu města Havířova (kontakty na adrese: http://www.havirov-city.cz/kontakty/all.html).
Po roce 1989 vyšly níže uvedené publikace o Havířovu. Všechny jsou k nahlédnutí v prostorách oddělení studovny a čítárny Městské knihovny Havířov. Informace o těchto a dalších publikacích i možnosti jejich zapůjčení naleznete v našem katalogu na adrese: http://katalog.knih-havirov.cz/katalog.
Havířov : průvodce. Havířov : Statutární město Havířov, 2008. 39 s.
Havířov 1955-2005 / Radim Prokop a kolektiv ; [fotografie Aleš Milerský, Josef Talaš]. 1. vyd. Havířov : Statutární město Havířov, 2005. 176 s. ISBN 80-239-4423-1.
Havířov / [uspořádali: Věra Tomolová a Rudolf Žáček ; kresby: Jiřina Králová, Hana Pravdová a Petr Tesař]. Havířov : Městský úřad, 1995. 189 s.
Havířov : turistický průvodce městem. Havířov : Magistrát města Havířova, 2003. 15 s.
Havířov / [text Martin Vaněk a kolektiv ; fotografie Aleš Milerský, Josef Talaš, František Sikora]. Havířov : Městská knihovna, 2003. 39 s.
Pokud se Vám jedná o historické fotografie, na oficiálních stránkách města naleznete dobové pohlednice ze sbírky Kamila Křenka (v menu O městě, položka Fotoalbum, kategorie Havířov, podkategorie Dobové pohlednice).
Naskenovaný film s dobovými fotografiemi F. Sikory najdete pod odkazem http://panorama.havirov-city.cz/ (fotografie nejsou uspořádány).
Výběr historických fotografií, včetně výše uvedených pohlednic, naskenovaných článků a dalších informací o městě a okolí, najdete na stránkách Kamila Křenka Historie města Havířova a obcí před jeho vznikem na adrese: http://havirov-historie.cz.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
19.04.2010 11:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu