Knihy Jindřicha Snížka
Text dotazu
Dobrý den,
potřeboval bych zjistit jaké knihy napsal Jindřich Snížek. Údajně napsal 40 knih.
Odpověď
Dobrý den,
pro dohledání knih daného autora můžete použít online katalogy dostupné na adrese http://aleph.nkp.cz/. Zde Vám doporučujeme především Českou národní bibliografii (ČNB), která obsahuje záznamy dokumentů vydaných na území České republiky. Ohledně monografií obsahuje báze záznamy knih od r. 1901, postupně je doplňována i produkce z období 1801-1900. Česká národní bibliografie je navázána na online katalog Národní knihovny ČR (NKC) díky povinnému výtisku, který NK ČR ze zákona dostává. Přesto bohužel báze není v ojedinělých případech zcela úplná (např. v případech, kdy nakladatel neposlal NK ČR povinný výtisk a NK ČR jej tudíž nevlastní), a proto Vám doporučujeme využít také Souborný katalog ČR (SKC, dostupný na téže adrese).
Dle České národní bibliografie je pan Jindřich Snížek autorem 33 knih, Souborný katalog uvádí Vámi zmiňovaných 40 knih.
Oproti ČNB naleznete v Souborném katalogu navíc tyto knihy:
* Snížek, Jindřich. Samostříl: milostná legenda o lovci - samotáři. Praha: Julius Albert, 1932. 172 s.
Ve fondu Severočeské vědecké knihovny Ústí nad Labem
* Snížek, Jindřich. Světák: román z ovzduší pražských midinetek o 3 dílech. [Díl třetí, Po stezce lásky]. 2. vyd. Praha: J. Albert, 1932. 161 s.
* Snížek, Jindřich. Světák: román z ovzduší pražských midinetek o 3 dílech. [Díl druhý, Na života a na smrt]. 2. vyd. Praha: J. Albert, 1932. 386 s.
* Snížek, Jindřich. Světák: román z ovzduší pražských midinetek o 3 dílech. [Díl první, Zmařené naděje]. 2. vyd. Praha: J. Albert, 1932. 183 s.
Všechny díly ve fondu Krajské vědecké knihovny v Liberci.
* Snížek, Jindřich. Tajemství krve: cikánská rapsodie sázavská. Praha: Julius Albert, 1932. 220 s.
Ve fondu knihoven Krajské vědecké knihovny v Liberci a Vědecká knihovny v Olomouci.
Ona 6. kniha, která činí rozdíl mezi oběma katalogy, je vydání románu Světák z roku 1929, který vlastní jak NK ČR (a je tudíž zanesen i v České národní bibliografii), tak i Moravská zemská knihovna. Každá  knihovna má svůj vlastní záznam, proto je exemplář v MZK uveden v Souborném katalogu a nikoli v ČNB.
Knihy autora Jindřicha Snížka vyhledáte v uvedených katalozích jednoduše zadáním jeho jména do vyhledávacího pole "autor".
Pro zjištění dostupnosti knih v českých knihovnách můžete využít také Jednotnou informační bránu (www.jib.cz).
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.12.2012 17:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu