knihovnický zákon
Text dotazu
Kterým zákonům se říká první, druhý a třetí knihovnický zákon? Děkuji za odpověď.
Odpověď
Označení první, druhý a třetí knihovnický zákon -  v naší republice - vžité, avšak nekodifikované označení
1. knihovnický zákon = z. z 22. července 1919  č. 430 Sb. z. a n. Zákon o veřejných knihovnách obechních
http://knihovnam.nkp.cz/docs/KnihovniZakon_1919.doc?PHPSESSID=079ea6447148235ebd75633ea4dc355a
2. knihovnický zákon = z. z 9. července 1959 č. 53/1959 Sb., o jednotné soustavě knihoven (knihovnický zákon) http://knihovnam.nkp.cz/sekce.php3?page=03_Leg/01_LegPod/Knihovnicky_zakon.htm
3. knihovnický zákon = z. ze dne 22. června 2001 č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní zákon) http://knihovnam.nkp.cz/sekce.php3?page=03_Leg/01_LegPod/Zakon257.htm
Více především k současně platnému zákonu najdete na naší adrese http://knihovnam.nkp.cz/sekce.php3?page=03_Leg/01_LegPod/01_index.htm
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.02.2008 10:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu