Knihopis
Text dotazu
Dobrý den! Mám jeden dotaz ohledně knihopisu. Co všechno obsahoval, atd. Děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den, pokud máte na mysli dílo Knihopis československých tisků od doby nejstarší až do konce XVIII. století, stručné informace o této bibliografii můžete nalézt např. v publikacích:
1) Základy bibliografie. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1965. Str. 155-156.
2)RUTTKAYOVÁ, Katarína; KÁBRT, Jiří. Bibliografia. Bratislava: Slovenské pedagogické nakladatel'stvo, 1991. Str. 159. ISBN 80-08-00287-5.
Podrobnější informace nabízejí také webové stránky zpřístupňující Knihopis v elektronické podobě - Knihopis digital (http://www.knihopis.org/), popř.
další internetové zdroje:
* http://www.vkol.cz/cs/aktivity/konference-a-odborna-setkani/11--rocnik-odborne-konference/clanek/knihopis---jeho-pocitacova-podoba--soucasnost-a-budoucnost/
* http://www.vkol.cz/cs/aktivity/konference-a-odborna-setkani/12--rocnik-odborne-konference/clanek/misto-knihopisu-v-dejinach-ceske-a-slovenske-literatury
/ - v dolní části jsou uvedeny také odkazy na další literaturu
* http://kzv.kkvysociny.cz/archiv.aspx?id=220&idr=1&idci=2
Další informace získáte také přímo z jednotlivých svazků knihopisu, které jsou opatřeny úvodním slovem, příp. doplňujícími informacemi na konci textu:
* TOBOLKA, Zdeněk. Knihopis československých tisků od doby nejstarší až do konce 18. století. Díl 1, Prvotisky (do r. 1500). Praha : Knihkupectví Fr. Topiče, 1925. 2 sv.
* TOBOLKA, Zdeněk. Knihopis českých a slovenských tisků od doby nejstarší až do konce 18. století : tisky z let 1501-1800. V Praze : Komise pro knihopisný soupis českých a slovenských tisků : Státní tiskárna [distributor], 1925-1967. --    sv.
Tištěné exempláře Knihopisu jsou k dispozici k vypůjčení v Národní knihovně ČR (možnosti výpůjčky viz elektronický katalog NK ČR -
http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) i v dalších knihovnách, pro vyhledávání můžete použít např. Souborný katalog ČR (http://sigma.nkp.cz/skc) nebo portál Jednotné informační brány (http://www.jib.cz).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.06.2009 12:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu