kniha Vystěhovalectví z Poličska
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na dokument autora - genealoga Karla Kysilky "Vystěhovalectví z Poličska v letech 1850-1890", zda se nachází v některé z knihoven a zda je možné jeho zapůjčení.
Odpověď
Dobrý den,
stať Vystěhovalectví z Poličska do USA v letech 1850-1890 byla vydána ve 4. svazku sborníku Pomezí Čech a Moravy : sborník prací ze společenských a přírodních věd pro okres Svitavy, v roce 2000. Tento ročník sborníku mají ve svém fondu následující knihovny a archívy: Národní knihovna, knihovna Archeologického ústavu AV ČR v Praze (http://www.arup.cas.cz/?cat=52), knihovny Historického ústavu AV ČR v Praze a v Brně (http://www.hiu.cas.cz/cs/knihovny/knihovna-praha.ep/, http://www.hiu.cas.cz/cs/knihovny/knihovna-brno.ep/), knihovna Ústavu pro českou literaturu AV ČR (http://www.ucl.cas.cz/cs/knihovna/elektronicky-katalog), knihovna Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR (http://www.usd.cas.cz/cs/stranky/knihovna), Knihovna Uměleckoprůmyslového muzea v Praze (http://www.knihovna.upm.cz/), knihovna Národního památkového ústavu – Generálního ředitelství (http://www.npu.cz/gnr/knihovna/), Archív hlavního města Prahy (http://www.ahmp.cz/), Ústřední knihovna PřF MU v Brně (http://knihovna.sci.muni.cz/), Vědecká knihovna Olomouc (http://vkol.cz), Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni (http://www.svkpl.cz/), knihovna Západočeského muzea v Plzni (http://www.zcm.cz/oddeleni/knihovna), Státní oblastní archív v Zámrsku.
Dostupnost literatury v českých knihovnách můžete jednoduše ověřovat pomocí Souborného katalogu České republiky (http://aleph.nkp.cz/cze/skc; pro periodika: http://aleph.nkp.cz/cze/skcp). Stačí, když do vyhledávacího formuláře zadáte název knihy nebo jméno autora (bohužel ovšem nejde vyhledávat podle jednotlivých autorů článků a názvů článků v časopisech). Po rozkliknutí konkrétního záznamu uvidíte informaci o tom, které knihovny danou publikaci zpřístupňují.
Prověřený zdroj:
Souborný katalog České republiky (CASLIN) – Seriály http://aleph.nkp.cz/cze/skcp
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.02.2014 18:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu