kniha Sto let nájemního domu
Text dotazu
Sháním informace o knize: Rykl nebo Rikl,event.
Rückl: Sto let nájemního domu. Kdo vydal, kdy, zda je ještě k dostání a kde.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
knihu Sto let nájemního bytu od autora Rykla (popř. Rikla, Rückla) jsme v dostupných bázích a katalozích bohužel nenalezli (využité katalogy a báze: online katalog Národní knihovny NKC, Souborný katalog ČR SKC, Česká národní bibliografie ČNB- dostupné na adrese http://sigma.nkp.cz/F/ , Jednotná informační brána JIB- www.jib.cz , naskenovaný katalog KATIF- http://katif.nkp.cz/ ).
V online katalogu NKC jsme nalezli knihu, která se sice názvem blíží Vámi zadané publikaci, ovšem jejím autorem není Rykl. Jedná se o knihu:
* JANÁK, Pavel. Sto let obytného domu nájemného v Praze. Praha : [s.n.], 1933. 20 s.
-knihu si registrovaní uživatelé mohou zapůjčít k prezenčnímu studiu do studoven NK ČR
V Databázi národních autorit NK ČR (taktéž dostupná na www: http://sigma.nkp.cz/F/ ) jsme prověřovali autory jmen Rykl, Rikl, atd. a s největší pravděpodobností by se jednalo o autoritu:
Rykl Michael, narozen 24.5.1967. Publikace v oboru Umění, architektura, kulturní dědictví.
V katalozích jsme však od tohoto autra nenalezli žádnou publikaci, která by se alespoň částečně shodovala s hledanou publikací. V SKC je záznam
publikace:
* RYKL, Michael. Gotické cihelné domy čp. 150, 151 a 153/I v Karlově ulici na Starém Městě pražském = The gothic brick houses at nos. 150, 151 & 153/I on Karlova street in Old Town, Prague. V Praze : České vysoké učení technické, 2007. 40 s. ISBN 978-80-01-03749-2.
Michael Rykl studoval a dále působil na fakultě architektury ČVUT. V katalogu knihovny této fakulty jsou uvedeny další jeho práce, žádná se však neshoduje s Vámi uvedenou. Katalogy knihoven ČVUT naleznete na adrese http://knihovny.cvut.cz/sluzby/fsv/index.html .
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.06.2008 11:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu