Kniha Příběhy z Austrálie
Text dotazu
Hledám knihu: Příběhy z Austrálie, vyšlo 1958. Má jít o výbor z australské literatury, zmíněný např. na konci hesla LAWSON, Henry ve Slovníku spisovatelů (anglofonních), Praha, Libri 1996. Nemohu jej nalézt ani v katalogu NK ČR, ani v katalogu MKP. Děkuji za zprávu, asi při hledání dělám něco špatně.
Odpověď
Knihu Příběhy z Austrálie (1958), o níž je zmínka ve Slovníku anglické literatury (Praha 1996, 2003) na konci hesla LAWSON, Henry, se nám bohužel nepodařilo dohledat. Hledání probíhalo nejen pod daným názvem, ale také pod předmětovým heslem australská literatura a antologie. Nebyla nalezena v katalogu NK, ani v souborném katalogu ČR (oba katalogy jsou dostupné z adresy http://sigma.nkp.cz/F/), ani v naskenovaném generálním katalogu II (http://katif.nkp.cz/Katalogy.aspx). Pokusili jsme se ji vyhledat též prostřednictvím názvového katalogu Městské knihovny v Praze, ale také neúspěšně. Žádná zmínka o podobném výběru z australské literatury není ani v knize H. Lawsona S rancem na zádech (Praha 1965). Údaj o této antologii neobsahuje ani databáze českého uměleckého překladu po roce 1945 (oddíl pro anglickou jazykovou oblast), která je dostupná na na adrese http://www.obecprekladatelu.cz/ZZPREKLADY/totalanglictina.htm
Doporučujeme Vám tedy obrátit se s Vaším dotazem přímo na nakladatelství Libri (libri@libri.cz), které Slovník anglické lileratury vydalo, a jež by Vám mohlo na autorku hesla LAWSON Henry - Evu Oliveriusovou - zprostředkovat kontakt.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.02.2008 10:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu