kniha od Giovanni Battista dela Porta
Text dotazu
Dobrý den,
sháním knihu od Giovanni Battista dela Porta s názvem Magia Naturalis. Chtěla bych se zeptat jestli tahle kniha je k sehnání nebo doporučení jiné knihy s podobným tématem.
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
nejslavnější dílo Giovanni Battisty della Porte bylo poprvé publikováno v roce 1558, a nazývalo se Magiae Naturalis (Přírodní magie). V této knize se autor zabývá různými předměty které vyšetřoval, včetně studií okultní filozofie, astrologie, alchymie, matematiky, meteorologie a přírodní filozofie. Byl také označován jako profesor tajemství, http://cs.wikipedia.org/wiki/Giambattista_della_Porta
Tuto  knihu jsme v dostupných bázích naší knihovny na území ČR nenalezli.  Knihu se stejným názvem, Magia Naturalis (Přírodní magie), jsme nalezli v bázi NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze, ale od jiného autora :
[Č.záznamu: 002008514]
Magia naturalis : od umění pravěkých šamanů po současné poznatky vědy o člověku / Josef Wolf. -- 1. vyd.. -- Praha : ARSCI, 2009. -- 280 s.
http://aleph.nkp.cz/F/NUNP1SPDGDTMM8JDDUJ7HBUUDVE3IFE78H7QVKE528JKJEH3GD-57537?func=full-set-set&set_number=055041&set_entry=000001&format=031
a také v knihkupectví Neoluxor s anotací : Tato vzácná a jedinečná kniha o vzniku a vývoji magie přibližuje čtenáři tajuplný svět, zejména magický obraz světa, který je v lidské společnosti zakotven od pravěku a dosud přežívá v mnoha zvycích a obyčejích současného člověka.
http://neoluxor.cz/beletrie/magia-naturalis--27771/
Uvádíme další příklady záznamů z báze NKC vyhledané zadáním klíčových slov přírodní magie :
-[Č.záznamu: 001245580]
Přírodní magie : základní kniha tajných věd / Henricus Cornelius Agrippa. -- Olomouc : Fontána, 2003. -- 189 s.
- [Č.záznamu: 001036828]
Přírodní magie : (Země, vzduch, oheň a voda) / Scott Cunningham. -- 1. české vyd.. -- Praha : Vodnář, 2001. -- 154 s.
- [Č.záznamu: 001990501]
Techniky přírodní magie : země, vzduch, oheň, voda / Scott Cunningham ; [přeložil Karel Goldmann]. -- 1. vyd.. -- Praha : Grada, 2009. -- 208 s.
V databázi WorldCat, si můžete prohlédnout  záznamy o jednotlivých vydáních této knihy  v němčině a latině (stará vydání), nejnovější vydání je italské z roku 1951, http://www.worldcat.org/search?q=ti%3Amagia+naturalis+au%3Adella+PORTA&fq=&dblist=638&start=1&qt=page_number_link.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.06.2013 09:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu