Kniha o upírech
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych najít knihu, ve které mladá dívka je svědkem masakru mezi upíry...bohužel si ji při všimli a tak ji unesli. V průběhu knihy se zamiluje do upíra co ji unesl a ke konci ji dokonce promění v poloupíra...Ta dívka je i nějak vyvolená...Bohužel si to už moc nepamatuje, četla jsem to hodně dávno..Děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den, mohla by to být některá  z následujících knih? (Použity nakladatelské anotace.)
Upírka Merit
Chloe Neill
Život vysokoškolačky určitě nebyl žádná sláva, ale k Merit prostě patřil. Dařilo se jí docela dobře, ovšem jen do chvíle, než ji napadl upír. Stihl si dát jen doušek, vyplašen jiným krvesajem. Ten se rozhodl, že nejlepší způsob, jak Merit zachránit, je přeměnit ji v nemrtvou.
Ukáže se, že její zachránce je mistrem upířího rodu Cadoganů. Merit se už nebude potit nad diplomovou prací. Bude se snažit zapadnout mezi upíří smetánku, obývající honosné sídlo v chicagské čtvrti Hyde Park, a být spolu s ostatními věrnou Ethanu Sullivanovi, "majiteli panství".
Vysoký, zelenooký, čtyři sta let starý upír má náležité kouzlo, bohužel taky očekává Meritin vděk a úslužnost. Jenže nepříjemná alergie na sluneční svit a Ethanovy postoje jsou tím nejmenším, co Merit znepokojuje.
Někdo po ní vytrvale jde. Její uvedení do nočního života v Chicagu bude možná prvním impulzem k rozpoutání války - a při té poteče krev.
Upíři z Chicaga (1.)
Ostrava: Fantom print, 2014.
http://www.databazeknih.cz/recenze-knihy/upirka-merit-1675
Temná hrdinka: Večeře s vampýrem
Abigail Gibbsová
Praha: Knižní klub, 2013.
Vzrušující paranormální román zasazený v Londýně a zalidněný nezapomenutelnými postavami, mezi nimiž se rozvíjí navzdory okolnostem něco jako láska...
Když Violet Leeová cestou z večírku narazí na okouzlujícího a přitom děsivého vampýra Kaspara Varna, začne tak pro ni nebezpečná dobrodružná cesta, jakou si nedokázala představit ani v nejdivočejších snech. Vzájemná přitažlivost mezi Kasparem a Violet se nedá popřít a zdá se, že nedokážou odolat své touze - ale za jakou cenu?
Dívce Violet se díky náhodnému, leč osudovému, setkání v tmavé uličce Londýna zcela změní život.
Violet Leeová je dcerou ministra obrany Spojeného království Velké Británie a Irska. To ji ale neušetří před nebezpečným dobrodružstvím, které odstartuje brutálním krvavým masakrem mnoha lidí na Trafalgarském náměstí. Mladá dívka se stává nechtěným svědkem činu neuvěřitelně rychlých podivných mladíků, kteří ji nakonec unesou. Violet se tak dostává do honosného dekadentního světa vampýrů, kteří mají svůj vlastní svět, pravidla i krále. Ač nerada, Violet pozvolna do tohoto světa proniká a brzy zjišťuje, že válka mezi dvěma rozdílnými světy je na spadnutí a ona se musí rozhodnout, na čí stranu se přidá.
Unesena stínem
Karen Chance
Praha: Baronet, 2012
Druhý díl fantaskní série Cassie Palmerová v kulisách urban fantasy, ve které se prolíná téma jasnovidnosti se světem upírů.
Jasnovidka Cassie Palmerová zdědila nové magické schopnosti. Přináší to s sebou ale velkou odpovědnost, kterou by raději neměla. Najednou je z ní nejžádanější dívka ve městě, jak se ji celá řada upírů, duchů a mágů snaží přesvědčit, přinutit nebo svést, aby se přidala na jejich stranu - a s ní i její magie. Jeden z upírských mistrů se však předtím, než na ni vznese svůj nárok, ani nezeptá, co Cassie chce. Nechal vytvořit kouzlo, které ji k němu váže, ona ale neví, jestli to, co k němu cítí, je skutečné - nebo zda si to jen představuje...
Obor
Informace o knihovně
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.11.2015 14:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu