Kniha o pádu letadla v roce 1971
Text dotazu
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda byla vydána kniha o pádu letadla LANSA Lockheed Electra OB-R-941, které letělo 24.12.1971 z Pucallpy do Limy a při kterém přežila jen 17letá Juliane Koepcke, která se zachránila cestou pralesem do civilizace. Našla jsem pouze, že byl s ní natočen dokument v roce 1999 Křídla naděje. Mockrát děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobry den,
podarilo se nam nalezt v soubornem katalogu OCLC WorldCat (https://www.worldcat.org/ ) dve publikace v anglictine, u kterych je uvedeno, ze se vztahuji k Juliane Koepcke a uvadenemu leteckemu nestesti:
TRIPP, Jenny; BURGOYNE, John. One was left alive. Milwaukee : Raintree Publishers, 1980. 44 s. ISBN 0817215557.
- Describes the ordeal faced by the sole survivor of a 1971 airplane crash in the Peruvian jungle.
- named person - Juliane Koepcke
AARON, Ira E.; HENRY, Margeurite; COATSWORTH, Elizabeth Jane. Discoveries. Glenview, Ill. : Scott Foresman, 1972. 168 s. ISBN 0673045110. - v obsahu je jmenovana cast: The ordeal of Juliane Koepcke / by Robert G. Hummerstone
Do češtiny byla v roce 2013 přeložena kniha:
KOEPCKE, Juliane. Zázraky se dějí: jak mě džungle vrátila zpět do života. Vyd. 1. Praha: Ikar, 2013. 260 s., [24] s. obr. příl. ISBN 978-80-249-2107-5.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2007 09:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu