kniha o mimovolním psaní
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych věděla, zda u nás byla vydána kniha o tzv. čmáranicích, o významu toho, co si člověk např. při telefonování kreslí.
Odpověď
Ve zdrojích NK ČR se nepodařilo najít jakoukoliv samostatnou práci k tomuto tématu. Pojem "automatická kresba" se objevuje v publikaci: Vychodilová, Alena. Svět je kouzelná hra energií. Praha : Beletris, 2005. (Odd. "Co znamenají vyobrazení", s. 7-9.) V knihách zabývajících se arteterapií se ojevuje pojem "čmáranice" objevuje jako charakteristický vyjadřovací projev raného období dětského věku : Jebavá, Jana. Úvod do arteterapie. Praha : Universita Karlova, 1997. (Kap. 6:
Zvláštnosti dětské psychiky a její vliv na na estetické cítění a na ontogenezi kresby, s. 28; kap. 20: Cvičení, s. 88; příl. Seznam vyobrazení: č. 11 a 12.) Caseová, Caroline ; Dalleyová, Tessa. Arteterapie s dětmi. Praha : Portál, 1995. (Kap. Umění versus řeč: oddělený vývoj během dětství), s. 18, 20; kap. 3: Neobvyklý vývoj dětské kresby : co prozrazuje o dětském umění?, s. 61-62. Liebmann, Marian. Skupinová terapie : nápady,témata a cvičení pro skupinovou a výtvarnou práci. Praha : Portál, 2005. (Kap. Skupinové interakční hry, č. 296: Kresba po kruhu, s. 233; č. 297: Čmárání, trhání a rekonstrukce, s. 234.)
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.02.2008 11:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu