Kniha o Bezdězu
Text dotazu
Dobrý den,chtěla bych vás požádat o pomoc při pátrání po knize.Často na ni vzpomíná můj tatínek,vyšla v době jeho mládí,přibližně v letech 1938-1939.Bohužel si nepamatuje autora ani název. Hlavní hrdina byl rytíř Bořek a strážil spolu s ostatními rytíři kupce cestující v okolí Bezdězu.Vím že mám informací velmi málo,tatínek by si rád knihu ještě jednou přečetl. Děkuji Vám.
Odpověď
Dobry den, kniha, kterou hledate, je patrne tato:
SELLNER, Karel
Z bezdězských lesů I. Daliboh z Myšlína. Dobrodružná povídka z doby Karla IV. [Čistá u Mladé Boleslavi]: vlastním nákladem Jan Sellner, 1995.
Jedná se o 2 svazky, které obsahují po jedné povídce. Ta o Boříkovi je v první svazku. Vydání, které máte na mysli, je z roku 1932 a obě povídky vyšly v jedné knize. V povídce vystupuje opravdu rytíř Bořík a odehrává se v okolí Bezdězu.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.02.2008 08:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu