kniha k tématu "sociální důsledky průmyslové revoluce"
Text dotazu
Dobrý den,
mohli byste mi prosím poradit s vyhledáním příslušné knihy pro můj referát? Moje téma je sociální důsledky průmyslové revoluce. Pokud víte o nějaké jednoduše napsané knize, kde se nepoužívá moc odborných výrazů a není moc obsáhlá a pokud možno lehce dostupná v nějaké knihovně v Praze, byla bych ráda, kdybyste mi poradili. Děkuji za Váš čas.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel, nedokážeme Vám doporučit pouze jednu knihu. Pokud chcete Vaše téma obsáhnout, bylo by třeba sáhnout po více knihách. Dovolíme si jich několik Vám doporučit. Pokud Vás téma nadchne doporučujeme si dohledat další literaturu, např. v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR v Praze: http://aleph.nkp.cz v bázi NKC, anebo SKC, kde budete do vyhledání zadávat jako klíčová slova: průmyslová revoluce, sociální dějiny, hospodářské dějiny, výroba průmyslová, průmysl, sociální změna, sociální poměry, sociální dějiny, sociální pokrok, bohatství, chudoba - dějiny a další.
My Vám můžeme doporučit:
Landes, David S. Bohatství a bída národů: proč jsou někteří tak bohatí a někteří tak chudí. 1. vyd. v českém jazyce. Praha: BB art, 2004. 632 s. ISBN 80-7341-291-8.
Klofáč, Jaroslav a Tlustý, Vojtěch. Soudobá sociologie. II, Teorie průmyslových společností. Vyd. 1. Praha: Svoboda, 1967. 480 s.
Fried, Ferdinand. Sociální revoluce: proměna hospodářství a společnosti. 1. vyd. Praha: Orbis, 1943. 88 s.
Machačová, Jana a Matějček, Jiří. Nástin sociálního vývoje českých zemí 1781-1914. Opava: Slezské zemské muzeum, 2002. 498 s. ISBN 80-86224-23-6.
Studie k sociálním dějinám 19. století = Studien zur Sozialgeschichte des 19. Jahrhunderts. Machačová, Jana, ed. a Matějček, Jiří, ed. V Opavě: Slezský ústav ČSAV, 1992-1997. Práce Slezského ústavu Československé akademie věd v Opavě. Řada B, Hospodářské a sociální dějiny. Díl 5.
Kulhánek, Ivan. Evropa v 19. a 20. století: politické a sociálně-ekonomické souvislosti vývoje. Vyd. 1. Zlín: Univerzita Tomáše Bati, Fakulta multimediálních komunikací, 2002. 2 sv. Učební texty vysokých škol. ISBN 80-7318-067-7.
Pokud budete chtít referát doplnit o informace z článků, doporučujeme vyhledat články na http://www.jib.cz/V?RN=239579064  a http://aleph.nkp.cz v bázi ANL.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.12.2013 13:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu