kněžna Růžena z Hohenlohe-Bartenstein
Text dotazu
Můžete mi prosím zjistit jestli existují nějaké životopisné informace o Růženě z Hohenlohe, která vlastnila zámek v B.Poličanech. Popřípadě jestli ještě žijí její potomci.
Odpověď
Dobrý den,
Rosa (Růžena), kněžna z Hohenlohe - Bartenštejna koupila zámek v r. 1873. (Viz http://www.fch.vutbr.cz/home/richtera/old/source/myland/zvichrbet.html).
Její životopisná data jsou pravděpodobně: *Gyöngyös 16.3.1836, +Wien
15.5.1918 (viz
http://genealogy.euweb.cz/sternbg/sternbg6.html - odkud lze přes Karl zu Hohenlohe-Bartenstein prokliknout k rodu Hohenlohe (http://genealogy.euweb.cz/hlohe/index.html,
http://genealogy.euweb.cz/hlohe/hlohe7.html#KLC ).
Dále:
http://www8.informatik.uni-erlangen.de/cgi-bin/stoyan/l3/LANG=germ/F=Karl@Ludwig@Constantin@Heinrich/N=zu@Hohenlohe-Bartenstein@und@Jagstberg - zde najdete potomky .
http://www.vets.estranky.cz/clanky/vpm-okres-hradec-kralove/nedeliste
(poslední z pomníků)
Více bohužel v našich zdrojích nezjistíme.
Pokud byste potřebovala vědět více, obraťte se na autory citovaných stránek, popř. na Českou genealogickou a heraldickou společnost v Praze (http://www.genealogie.cz/).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.11.2007 11:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu