kmitočet
Text dotazu
jakému tónu odpovídá kmitočet 1750 Hz?
Odpověď
Dobrý den,
kmitočet 1750 Hz je nejčastěji uváděn ve spojitosti s tzv. volacím tónem (pro převaděče).
Z tónů dvanáctistupňového temperovaného ladění pro hudební nástroje se tomuto kmitočtu nejvíce blíží "a" z tříčárkované oktávy s kmitočtem 1760 Hz.
Pokud potřebujete podrobnější technickou odpověď,  doporučujeme Vám obrátit se na odborníky z Národní technické knihovny (http://www.ptejteseknihovny.cz/zadani-dotazu, Národní technická knihovna) či poradnu Fyzweb: http://fyzweb.cz/novinky/index.php
Více informací naleznete též  v níže uvedené knize.
* HÁJEK, Jan. Časovač 555: praktická zapojení s jedním časovačem. 2. vyd. Praha: AA, 1998. 127 s. ISBN 80-86056-92-9.
Další použité dokumenty a zdroje:
* KURFÜRST, Pavel. Hudební nástroje. Vyd. 1. Praha: Togga, 2002. 1168 s. ISBN 80-902912-1-X.
* http://fei1.vsb.cz/kat420/vyuka/FEI/sireni_vln/teze/otazka_14.pdf
* https://www.youtube.com/watch?v=OwokYU2Wm68
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.06.2014 07:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu