-
To se mi líbí
-
Doporučit
kde bych našla seznam knih vydaných v Klubu čtenářů do roku 1989 ? děkuji
Dobrý den,
jednotlivé svazky edičních řad, jež vycházely v nakladatelství Odeon od roku 1953 do roku 1985, jsou poměrně přehledně zpracovány v bibliografických přehledech Odeonu (SNKLU). V dalším období, tedy mezi lety 1985 a 1989, není publikační činnost Odeonu podchycena v žádné dostupné bibliografii. Dohledat knihy, které vyšly v uvedených edičních řadách v tomto období, je možné pouze na základě vyhledávání v katalogu Národní knihovny ČR (pokud byl název edice do záznamu o knize zanesen), případně přímým ověřováním v tiráži knih.
Přehled vydaných knih v jednotlivých řadách nabízejí následující bibliografie:
* BROUKALOVÁ, Zdeňka, ed. a MOUCHOVÁ, Stanislava, ed. Bibliografický soupis knih vydaných SNKLU v letech 1953-1962. Praha: Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umění, 1964. 491 s., [16] s.
* BROUKALOVÁ, Zdeňka, ed., MĚDÍLKOVÁ, Jitka, ed. a MOUCHOVÁ, Stanislava, ed. Bibliografický soupis knih vydaných [SNKLU] v letech 1963-1964. Praha: SNKLU, 1966. 234, [4] s.
* LUŽÍK, Rudolf, ed., MOUCHOVÁ, Stanislava, ed. a MĚDÍLKOVÁ, Jitka, ed. Bibliografický soupis knih vydaných v letech 1965-1967. Praha: Odeon, 1971. 221, [3] s.
* MOUCHOVÁ, Stanislava, ed., LUŽÍK, Rudolf, ed. a BROUKALOVÁ, Zdeňka, ed. Bibliografický soupis knih vydaných v letech 1968-1970 a v letech 1971-1972. Praha: Odeon, 1975. 278, [2] s.
* MOUCHA, Josef, PODSTRÁNSKÁ, Helena a MOUCHOVÁ, Stanislava. Bibliografický soupis knih vydaných Odeonem v letech 1973-1980. Praha: Odeon, 1983. 515 s.
* MOUCHA, Josef, ed. a MOUCHOVÁ, Stanislava, ed. Bibliografický soupis knih vydaných v letech 1981-1985. Praha: Odeon, 1987. 301 s.
Další literatura k tématu:
KLÍMOVÁ, Nikola, ed. České knižní obálky v edičních řadách: SNKLHU Odeon 1953-1995. Vydání první. V Praze: UMPRUM, 2016. 262 stran. ISBN 978-80-87989-20-3.
Katalog Národní knihovny ČR: : http://aleph22.nkp.cz/cze/nkc Česká národní bibliografie: : http://aleph22.nkp.cz/cze/cnb
Informace o vydaných dokumentech
Praha
Národní knihovna ČR
26.05.2017 14:04