Klíny, Göhren
Text dotazu
ve o hornické činnosti v této oblasti od 14. století
Odpověď
Dobrý den,
nejvíce informací najdete asi v publikaci: Doležal, Jan. Staré stříbrné doly v Klínech u Litvínova.  Jan Doležal.  Most : Okresní archiv, 1962]. s. 17-32, kterou by měli mít v Severočeské vědecké knihovně v Ústí nad Labem. Další literatura týkající se rudného hornictví a těžby stříbra obecně je zde:
Majer, Jiří, 1933-2007. Rudné hornictví v Čechách, na Moravě a ve Slezsku : obrazy z dějin těžby a zpracování.  Jiří Majer.  1. vyd. Praha : Libri, 2004. 250 s. ISBN 80-7277-222-8.
Sternberg, Kašpar. Nástin dějin českého hornictví. 1. svazek, Nástin dějin českých dolů díl I. a II. ; 2. svazek, Nástin dějin hornictví a báňského zákonodárství v Království českém.  Kašpar Sternberg.  1. vyd. Ostrava : Montanex, 2003. 570 s.622(437.3). ISBN 80-7225-093-0.
Agricola, Jiří. Dvanáct knih o hornictví a hutnictví = De re metallica XII.  Jiřího Agricoly ; [Přeložili Bohuslav Ježek a Josef Hummel].  Ostrava : Montanex, 2001. 546 s. : il. ISBN 80-7225-057-4.
Vzhledem k tomu, že Klíny spadají do mostecké oblasti, bych Vás odkázala ještě na knihovnu v Mostě, případně v Litvínově. Mohli by mít k dispozici více regionálních inofrmací.
http://www.knihovnamost.cz/
http://www.knihovna-litvinov.cz/
Děkujeme za dotaz.
S pozdravem
Helena Moravcová
Středisko knihovnických a kulturních služeb Chomutov
Email: knihovna@skks.cz
Tel.: 474 619 345
www.skks.cz
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
Most
Knihovna
Chomutovská knihovna, příspěvková organizace
Datum zadání dotazu
13.05.2015 21:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu