Kleopatra VII.
Text dotazu
Přeji krásný den, potřebovala bych zjistit dokumenty, kde se píše o Kleopatře VII. Moc děkuji za ochotu.
Odpověď
Dobrý den,
knih o Kleopatře VII. (69 př.n.l. - 30 př.n.l., vládla od r. 51 př.n.l.) existuje poměrně velké množství. Česky vydané knihy věnované Kleopatře naleznete např. v Elektronickém katalogu NK Čr - bazi NKC (https://aleph.nkp.cz/cze/nkc), do pole předmět stačí zapsat kleopatr? a pro zúžení vyhledávání na dokumenty v češtině http://cs.wikipedia.org/wiki/Kleopatra_VII.
http://www.velikani.cz/index2.php?kat=hlamo&zdroj=kleopatra
Z fondu NK ČR jsme vybrali pouze několik publikací (odbornou a populárně naučnou literaturu, beletrii), které se Kleopatře VII. věnují:
JACQ, Christian. Egypt velkých faraonů : historie a legenda. Praha : Rybka : Knižní klub, 2002. 327 s. ISBN 80-86182-60-6 (Rybka), ISBN 80-242-0738-9 (Euromedia Group - Knižní klub).
ZAMAROVSKÝ, Vojtěch. Bohové a králové starého Egypta. 3. upravené vyd. Praha : Brána, 2005. 360 s. ISBN 80-7243-267-2.
SWIDERKOVÁ, Anna. Sedm Kleopater. Praha : Panorama, 1987. 249 s.
LUDWIG, Emil. Kleopatra. Bratislava : Pravda, 1979. 227 s.
KRAWCZUK, Alexander. Kleopatra. Praha : Orbis, 1974. 163 s.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2007 12:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu