Klasifikace ubytovacích zařízení ve světě
Text dotazu
Dobrý den,
píši bakalářskou práci na téma systémy klasifikace ubytovacích zařízení ve světě a ráda bych poprosila o radu, kde bych mohla najít různé klasifikační systémy např. v Evropě či Evropské unii či v Americe. OJK ČR, Hotelstars a Ecolabel znám, ale potřebovala bych více zdrojů. Budu vděčná za jakýkoliv poznatek či radu, kde informace k danému tématu najít či zda i u vás v knihovně máte nějakou literaturu k tématu. Moc děkuji.
Odpověď
Níže naleznete pár tipů na vhodné dokumenty k Vašemu tématu jak z fondu CIKS VŠE, tak také z internetu. Velká část z nich má volně přístupné plné texty. Doporučuji Vám také prohlédnutí seznamů použité literatury u jednotlivých vysokoškolských kvalifikačních prací jako inspiraci pro případné další relevantní materiály k Vašemu tématu.
Při hledání Vašeho tématu, jak na volném webu, tak např. i v rámci Souborného katalogu VŠE (http://library.vse.cz) doporučuji použít např. termíny:
hotely / ubytovací zařízení
hotelnictví
klasifikace
hotel / accomodation
classification
grading
rating
Pravděpodobně mnohem bohatší fond o problematice, která Vás zajímá, by mohl být k dispozici např. v knihovně Vysoké školy hotelové v Praze viz http://www.vsh.cz/cz/knihovna-cl884.html.
Příklady tištěných publikací ve fondu CIKS VŠE
Česká republika. Ministerstvo hospodářství. Doporučení upravující základní ukazatele pro kategorizaci hostinských a ubytovacích zařízení. Praha: Ministerstvo hospodářství České republiky, 1994. 35 s.
Cournoyer, Norman G. a Marshall, Anthony G. Hotel, restaurant, and travel law. 2nd ed. Albany, New York: Delmar Publishers Inc., ©1983. xxvi, 675 s. ISBN 0-8273-2700-5.
Czech hospitality and tourism papers: hotelnictví, lázeňství, turismus. Praha: Vysoká škola hotelová, 2005- . ISSN 1801-1535.
Horner, Susan a Swarbrooke, John. Cestovní ruch, ubytování a stravování, využití volného času. Praha: Grada, 2003. 486 s. Expert. ISBN 80-247-0202-9.
Kobjoll, Klaus. Adventure European quality award. Zürich: Orell Füssli, 2000. 188 s. ISBN 3-280-02420-X.
Merhaut, Marek. Etika jako součást společenské odpovědnosti firem hotelového průmyslu. Vyd. 1. Praha: Wolters Kluwer Česká republika, 2013. 133 s. ISBN 978-80-7478-032-5.
Yale, Pat. Tourism in the U.K. Huntingdon: ELM Publications, 1992. 304 s. ISBN 1-85450-017-1.
Příklady vysokoškolských kvalifikačních prací VŠE (plné texty jsou dostupné v rámci Souborného katalogu VŠE - http://library.vse.cz)
Fučíková, Martina. Kvalita služeb v hotelnictví - spokojenost zákazníka. Praha, 2009. Vedoucí práce Jarmila Indrová.
Holá, Lucie. Kvalita služeb v hotelnictví s aplikací na vybrané zařízení. Praha, 2012. Vedoucí práce Jarmila Indrová.
Příklady volně dostupných online zdrojů
AAA Diamond Ratings
http://newsroom.aaa.com/diamond-ratings/
About Hotel Classification Systems (World Tourism Organization)
http://www2.unwto.org/agora/about-hotel-classification-systems
CanadaSelect – How we rate
http://www.canadaselect.com/how-we-rate
CLASSIFICATION OF HOTEL ESTABLISHMENTS WITHIN THE EU
http://ec.europa.eu/consumers/ecc/docs/hotel_establishment_classification_EU_en.pdf
Guide to AA ratings and awards
http://www.theaa.com/travel/accommodation_restaurants_grading.html
Guide to AAA Ratings
http://autoclubsouth.aaa.com/Travel/diamond_ratings.aspx
HOTELSTARS
http://www.hotelstars.cz/
Hotel stars in Europe (HOTREC - European trade association of hotels, restaurants and cafés in Europe)
http://www.hotrec.eu/hotel-stars-in-europe.aspx
Klasifikace ubytovacích zařízení v České republice a v zahraničí
http://theses.cz/id/r0dwxe/Diplomova_prace_Kohoutova_Klara_.pdf
Kvalita služeb poskytovaných v cestovním ruchu a klasifikace ubytovacích zařízení
http://www.cot.cz/data/cesky/99_06/6_hotel1.htm
OFICIÁLNÍ JEDNOTNÁ KLASIFIKACE UBYTOVACÍCH ZAŘÍZENÍ ČESKÉ REPUBLIKY
http://www.mmr.cz/getmedia/d2e0a220-2540-4d5b-a0e0-798762e1a82c/Oficialni-jednotna-klasifikace-CR-2010-2012.pdf
Tourism Grading Council of South Africa
http://www.tourismgrading.co.za/
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
17.01.2014 08:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu