Kina v Jablonci nad Nisou
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte nějakou knihu o historii jabloneckých kin?
Odpověď
Knihu o historii kina v Jablonci nad Nisou ve fondu knihovny nemáme, ale v kronikách města Jablonce nad Nisou, které dostala darem naše studovna pouze k prezenčnímu půjčování, najdete kapitoly o dění ve zdejších kinech v několika posledních letech.
O vzniku a vývoji jablonecké kinematografie pohovořil v naší knihovně 16. 10. 2012 ředitel okresního archivu Mgr. Jan Kašpar. Ve své přednášce připomněl kulaté výročí otevření kina Radnice, vzpomněl na první kina Metropol v hotelu Schwan, kino Fortuna (pozdější kino Oko), kino Jabloň, Invalidů i na nejmladší kino Junior. Promluvil také o prvních jabloneckých dokumentárních filmech, okomentoval ukázku filmu o střeleckém spolku a odhalení památníku císaře Františka Josefa I. natočenou pro kino Fortuna.
Kontakt na Mgr. Jana Kašpara najdete na: http://www.soalitomerice.cz
Dějiny jabloneckých kin najdete také na internetu:
http://ludekhhavel.blogspot.com/2011/04/okres-na-severu-aneb-jablonecka-kina-i.html
Další informace:
http://www.mestojablonec.cz/cs/mestsky-urad/pro-novinare/tiskove-zpravy/archiv/zpravy-2004/listopad-2004/jablonecka-kina-budou-fungovat-pod-eurocentrem.html
http://www.kinajablonec.cz
kinajablonec@mestojablonec.cz
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Městská knihovna Jablonec nad Nisou
Datum zadání dotazu
06.03.2013 14:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu