-
To se mi líbí
-
Doporučit
Podle náhradních dokumentů /ty originál zanechala rodina ve Slezku, když v lednu roku 1919 utíkali jako češi zpět na území československa / se můj otec narodil 1903 v Rudavce okres Bielsko Biala. Ale našla jsem oddací list rodičů z r. 1946 a tam je místo jeho narození psáno Lobnitz. Můžete mně prosím poradit kde toto místo hledat? Děkuji .
Dobrý den,
německý místní název Lobnitz byl užíván pro obec Wapienica (Vápenice) v dnešním Polsku. Obec Rudavce se pravděpodobně nacházela v těsné blízkosti Wapienice. Obě tyto lokality jsou v současné době součástí města Bielsko Biala.
* HOSÁK, Ladislav. Historický místopis země Moravskoslezské. Vyd. 2. Praha: Academia, 2004. 1144 s. ISBN 80-200-1225-7.
* http://en.wikipedia.org/wiki/Bielsko-Bia%C5%82a
* http://en.wikipedia.org/wiki/Wapienica,_Bielsko-Bia%C5%82a
* PERZANOWSKI, Zbigniew. Bielsko-Biała: Zazys dziejów rozwoju przestrzennego miasta. 1. wyd. Kraków: [s.n.], 1958. 69 s. Rozprawy i stadia / Uniw. Jagielloński; T. 2.
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
--
Národní knihovna ČR
10.04.2015 12:15