KATOLICKÁ CÍRKEV V MEZINÁRODNÍCH VZTAZÍCH
Text dotazu
Dobrý den, píši bakalářskou práci na téma ROLE KATOLICKÉ CÍRKVE V MEZINÁRODNÍCH VZTAZÍCH a potřebovala bych alespoň odkazy na literaturu, kde bych mohla najít aktuální konání církve v MV a nebo nedávnou historii její činnosti. Chápu, že to není úplně přesně specifikováno, ale potřebovala bych alespoň něco. Jsem již trochu zoufalá. Předem Vám velice děkuji za pomoc a jsem s pozdravem
Odpověď
Dobrý den, posíláme vám údaje o několika knihách a jednom časopisu, které by mohly více či méně souviset s vaším tématem. Hledali jsme v bázi NKC (http://sigma.nkp.cz/F - báze NKC, katalog NK ČR). Podobně lze hledat v bázi ANL články v českých časopisech. Zkoušeli jsme klíčová slova:
katolic? církev? mezinár?
katolic? círk? histor?
Problematiku často pojednávají publikace zaměřené obecněji, v nich pak můžete najít další literaturu. Berte v úvahu, že církev není v první řadě politická instituce, i když mezinárodní působění je pro ni důležié, může se odehrávat i v jiných oblastech než politických. Pro hledání zahraničních knih a článků
doporučujeme:
- portál KVK - http://www.ubka.uni-karlsruhe.de/kvk/kvk/kvk_en.html,
- WorldCat - http://www.worldcat.org/,
- a GoogleBooks - http://books.google.com/,
- GoogleScholar - http://scholar.google.com/.
Něco byste patrně našla také na stránkách církevních institucí:
http://www.apha.cz/
http://www.vatican.va/
Dva tisíce let dějin církve / Roland Fröhlich ; [z německého originálu ... přeložili Ondřej Bastl a Tomáš Bastl]. -- Vyd. 2.. -- Praha : Vyšehrad, 2008. -- 303 s. ; 21 cm
Mezinárodní konference Deus caritas est : církev jako společenství lásky ve službě trpícímu člověku : charitní idea a hodnotová orientace v zemích transformace : dokumentace a zhodnocení / Heinrich Pompey, Jakub Doležel (ed.). -- Olomouc : [H. Pompey : J. Doležel], 2008. -- 135 s. ; 21 cm
Modus vivendi v historii vztahů Svatého stolce a Československa : církevně-politický vývoj v letech 1918-1993 / Jiří Koníček. -- 2., upr. vyd.. -- Olomouc : Společnost pro dialog církve a státu, 2005. -- 308 s., [6] s. obr. příl. : il., mapy, portréty, faksim. ; 21 cm
Für Menschenrechte und Religionsfreiheit in Europa : die Politik des Heiligen Stuhls in der KSZE/OSZE / Paul Wuthe. -- Stuttgart : Kohlhammer, c2002. -- 242 s. ; 24 cm
Křesťanství a ostatní náboženství : dokument Mezinárodní teologické komise z roku 1996 / [překlad a] úvodní studie C.V. Pospíšil. List biskupům katolické církve o některých aspektech křesťanské meditace / kardinál Joseph Ratzinger. -- 1. vyd.. -- Praha : Krystal OP ; Řím : Křesťanská akademie, 1999. -- 82 s. ; 21 cm
Mezinárodní report : zpravodajství z katolického světa. -- Roč. 3, č. 3 (březen, duben, květen 1998)-roč. 10, č. 5 (2005). -- Ronov nad Doubravou : Triality, 1998-2005. -- 8 sv. ; 28 cm ISSN 1214-3588
11x ročně (nevychází v září) 2000-2005
1x měsíčně 1999 -- 4x ročně 1998
Dříve jako:  Mezinárodní katolický report, ISSN 1211-2941 Ve spolupráci s Ignatius Press (USA)
* Katolická církev
* církev
* křesťanský život
* specializované časopisy
Mezinárodní katolický report. -- Roč. 1, č. 1 (leden 1996)- roč. 3, č. 2 (1998). -- Ronov nad Doubravou : Triality, 1996-1998. -- 2 sv. ; 28 cm ISSN
1211-2941
11x ročně
Dále jako:  Katolický report
Nevychází v září -- Rozsah a rozměry pro registraci: 52 s., 210/275
Resumé: Katolický zpravodajský časopis z domova i zahraničí..
* křesťanský život * katolická církev * církev
* specializované časopisy
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.06.2009 14:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu