Katalogy gramofonových desek
Text dotazu
Rád bych se zeptal, jaké existují dostupné katalogy československých
gramofonových desek od roku 1945 až do 1990, zejména mě zajímá období po
roce 1960. Třídění preferuji podle katalogových čísel. Neuvažuje některá z
istitucí o digitalizaci takového katalogu?
Odpověď
Dobrý den,
jak jsme Vám již psali, katalog gramofonových desek naleznete v katalogu knihovny HAMU na adrese http://www.amu.cz/info-sluzby/knihovny-amu/knihovna-hamu/katalog-knihovny-ha
mu/ . Můžete využít i lístkový katalog, který je již kompletně elektronicky zpracován, tudíž je uživatelům nabízena i online verze.
Poněkud problematické, jak jsme namátkovým vyhledávánim zjistili, je však ověřování data, protože u mnohých desek se zobrazí informace, že tento údaj je neuveden.
Dále můžete využít Bibliografický katalog ČSR. České hudebniny.
Rozpis let vydávání je následující (záznamy naleznete v online katalogu NKC dostupném na adrese http://sigma.nkp.cz/F/ ):
Bibliografický katalog ČSR. České hudebniny. Praha : Národní knihovna, 1955-1960. 6 sv.
-registrovaní uživatelé si mohou pro prezenční studium objednat jednotky z naskenovaného katalogu KATIFu, který naleznete na adrese http://katif.nkp.cz/ .Pro dohledání záznamu použijte Generální katalog III/KAP - KATALOG B/ č.položky 328.
Bibliografický katalog ČSSR. České hudebniny. Praha : Národní knihovna, 1960-1964. 5 sv.
-jednotku pro objednání naleznete při stejném postupu prostřednictvím KATIFu jako ve výše uvedeném případě
Bibliografický katalog ČSSR. České hudebniny a gramofonové desky. Praha :
Panorama, 1965-1989. -- sv.
-opět viz. KATIF
Bibliografický katalog ČSFR. České hudebniny, gramofonové desky a CD. Praha
: Národní knihovna v Praze, 1992-1994. 3 sv.
-do tohoto svazku jsou zařazeny roky 1989-1992, od roku 1991 je možné si jednotky objednávat již přes online katalog NKC
Česká národní bibliografie. Zvukové dokumenty... = Czech national bibliography. Sound recording documents... = Tschechische Nationalbibliographie. Tondokumente... = Češskaja nacional'naja bibliografija. Zvukovyje dokumenty.... -- Praha : Národní knihovna ČR, 1955-
. --    sv.
-uvedeny roky 1995, 1996
Tyto bibliografické katalogy vlastní také jiné knihovny v ČR, dohledání je možné v Souborném katalogu ČR na adrese http://sigma.nkp.cz/F/ .
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.03.2008 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu