Katalog Pofis 1939-1945
Text dotazu
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jestli knihovna v mém okolí, a to Městská knihovna v
Rakovníku má ve své nabídce také katalogy známek Pofis 1939-1945. Zde jsem
nenašel na výběr knihovnu v Rakovníku, tak to zkouším takto. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
bohužel se nám nepodařilo zcela přesně identifikovat, o jaký dokument máte zájem. V Elektronickém katalogu NK ČR - bázi NKC
(http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) a České národní bibliografii
(http://sigma.nkp.cz/cze/cnb) jsme nalezli záznamy několika katalogů vydaných Pofisem, které by měly obsahovat Vámi uvedené období 1939-1945.
Fond NK ČR vzniká mimo jiné i na základě práva povinného výtisku, podle báze NKC se však zdá, NK ČR pravděpodobně nemá ve svém fondu všechny publikace vydané Pofisem. Volně na internetu je k dispozici plný text Katalogi známek a celin protektorátu Čechy a Morava 1939 - 1945 (http://www.stamps.cz/images/stories/pcm_1_8c.pdf).
Záznamy dalších katalogů jsme vybrali ze Souborného katalogu ČR
(http://skc.nkp.cz) a Souborného katalogu SKAT (http://www.skat.cz).
Vzhledem k tomu, že NK ČR má ve svém fondu pouze některé z uvedených katalogů, nepodařilo se nám vždy jednoznačně identifikovat, zda více záznamů z různých knihoven  nepopisuje jeden a ten samý dokument. Pokud žádný z níže uvedených dokumentů neodpovídá Vašemu požadavku, doporučili bychom Vám obrátit se přímo na Pofis (http://www.stamps.cz/index.php?option=com_contact&task=view&contact_id=1&It
emid=44) a požádat je o bližší informace k požadovnému katalogu (autor, název, rok vydání, ISBN). Na základě těchto informací je možné ověřit dostupnost katalogu ve fondech knihoven.
V katalogu Městské knihovny Rakovník (http://www.knihovna-rakovnik.cz/,
katalog - http://knihovna-rakovnik.cz/lanius/lanius/index.htm) jsme žádný z níže uvedených dokumentů nenalezli, na stránkách MK Rakovník však není uvedeno, zda je v online katalogu zpracován celý fond knihovny. Doporučili bychom Vám proto ověřit si dostupnost ještě přímo v MK Rakovník (http://www.knihovna-rakovnik.cz/uvod/kontakty/). Ze Souborného katalogu ČR a Souborného katalogu SKAT jsme vypsali knihovny, které hlásí dostupnost vybraných dokumentů ve své fondu, další výskyty můžete nalézt v Jednotné informacní bráně (http://www.jib.cz >> Profi hledání >> kategorie Knihovny v ČR (hledání)). Dokumenty z fondu jiných českých knihoven Vám může zprostředkovat knihovna, kterou navštěvujete, prostřednictvím tzv.
meziknihovní služby
(http://www.knihovna-rakovnik.cz/oddeleni-a-sluzby/dospele/).
Městská knihovna Rakovník nepatří mezi knihovny aktivně zapojené do služby Ptejte se knihovny (http://www.ptejteseknihovny.cz/knihovny). Pokud byste měl další otázky k fondu a službách MK Rakovník, doporučili bychom Vám obrátit se přímo na pracovníky MK Rakovník (http://www.knihovna-rakovnik.cz/uvod/kontakty/).
POFIS 2005
----------
BENEŠ, František. Československo, Česká republika, Slovenská republika, protektorát Čechy a Moravy, Slovenský stát.  Praha : Pofis, 2005. 272 s.
ISBN 80-86405-18-4.
Obálkový název: Pofis 2005 -- Hřbetní název: Pofis ČSR, ČR, SR, ČaM, SS -- Název v tiráži: Příručka pro sběratele poštovních známek Československa, České republiky, Slovenské republiky, protektorátu Čechy a Morava a Slovenského státu -- Pod názvem: 1950-2005, 55 let služeb filatelistům http://www.stamps.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypag
e&product_id=15&category_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=26
Souborný  katalog ČR: OSA001 (http://www.svkos.cz), TAG001
(http://www.vkta.cz/)
Souborný katalog SKAT: MěK Tábor (http://www.vkta.cz/), MěK Vrchlabí
(http://www.mkvrchlabi.cz/)
POFIS 2000
----------
BENEŠ, František. Československo, Česká republika, Slovenská republika, Protektorát Čechy a Morava, Slovenský stát : [POFIS 2000].  Praha : Pofis, 2000. 238 s. : barev. il. ISBN 80-86405-03-6 (v knize neuvedeno : brož.) ISBN 80-901044-0-14 (chyb.) Signatury NK CR: I 410079, 54 H 220392 - vazba Souborný  katalog ČR: ULG001 (http://www.svkul.cz) Souborný katalog SKAT: MěK Havířov (http://www.knih-havirov.cz/), OK Říčany
(http://knihovna.ricany.cz/)
BENEŠ, František. Protektorát Čechy a Morava 1939-1945 : [POFIS 2000]. Praha
: POFIS, 1999. 176 s. : il. ISBN 80-901044-0-11 (chyb.)  : Kč 350,00 Souborný  katalog ČR: HKA001 (http://www.svkhk.cz), ULG001
(http://www.svkul.cz)
Souborný katalog SKAT:  MěK Vrchlabí (http://www.mkvrchlabi.cz/), OK Říčany
(http://knihovna.ricany.cz/)
POFIS 1999
----------
Katalog Pofis 1999 : Československo, Česká republika, Slovenská republika,
Protektorát Čechy a Morava,Slovenský stát. -- Praha : Filatelie, 1998. --
203,13 s.,barev.,repr.
Souborný katalog SKAT: KPB Opava (http://www.okpb.cz/)
Katalog československých známek 1918-1960. Nové vyd. dopln. a přeprac. Praha
: POFIS, 1961.  322, [1] s.
Signatury NK ČR: * 54 K 25292 (momentálně bez evidence)
Souborný  katalog ČR: OLA001 (http://www.vkol.cz)
Katalog československých známek 1918-1958. Čís. 1.  Praha : Poštovní
filatelistická služba, 1959. 335, [1] s.
Signatury NK ČR: * 54 K 023900 * I 076116
Souborný  katalog ČR: OLA001 (http://www.vkol.cz)
TROJAN, Martin (přeprac.). Katalog : Československo 1918-1992, Česká
republika 1993-1996, Slovenská republika 1993-1996. Praha : Print 2000,
1996. 423 s.
Souborný  katalog ČR: BOA001 (http://www.mzk.cz), OLA001
(http://www.vkol.cz)
Souborný katalog SKAT:  Měk Brandýs nad Labem
(http://www.knihovna.brandysnl.cz/), KPB Opava (http://www.okpb.cz/), MěK
Zliv (http://www.knihovnazliv.estranky.cz/)
TROJAN, Martin. Katalog Protektorát Čechy a Morava,Slovenský štát, Sudety.
1. vyd. Praha : Print 2000, 1995. 244 s.,fot.
Souborný katalog SKAT:  Měk Zliv (http://www.knihovnazliv.estranky.cz/)
TROJAN, Martin. Katalog Československé celiny 1918-1992. Díl 1, Dopisnice,
obálky, služební obálky, pohlednice s přitištěnou známkou.  Praha :
Filatelie, 1998. 376 s. ISBN 80-901044-0-8 (chyb.)
Souborný  katalog ČR: ULG001 (http://www.svkul.cz)
BENEŠ, František. Československé celiny 1918-1992. 2.díl.  Praha : Pofis :
Klub filatelie, [2001?].  152 s. ISBN 80-86405-05-2 (sv. 2 : brož.)
Další var.název: Pofis 2001
Signatury NK ČR: * 54 H 222151 * I 410095
Souborný  katalog ČR: OSA001 (http://www.svkos.cz), ULG001
(http://www.svkul.cz)
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.08.2008 14:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu