Katalog nakladatelství a vydavatelství
Text dotazu
Vážení,
prosím o sdělení, zda vychází katalog, jak vycházel v počátku 90. let
nakladatelství a vydavatelství. Jsou známí vydavatelé přírodovědných oborů:
Děkuji.
Odpověď
Dobry den,
pro vyhledani ceskych nakladatelu muzete pouzit napr. databazi NAK - Adresar nakladatelu CR (http://sigma.nkp.cz/cze/nak), kterou vytvari Narodni agentura ISBN v CR (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=ISBN,_ISMN,_ISSN&submenu3=17#ISBN).
Blizsi popis obsahu databaze naleznete na http://sigma.nkp.cz/cze/nak, odkaz "Informace o bazi". V bazi NAK muzete mimo jine vyhledavat v poli "Zamereni"
i podle specializace nakladatelu.  Pro vyhledani staci zadat zkratku vybraneho oboru, zkratka pro prirodni vedy je NatSc. Kompletni prehled zkratek je uveden na adrese http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=nak_zamereni. Dotaz  muzete pripadne omezit  pomoci rolovaciho menu v poli "Druh nakladatele" na nakladatele knih registrovane v systemu ISBN, nakladatele hudebnin registrovane v systemu ISMN nebo neregistrovane nakladatele.
Informace o nakladatelich shromazdovane Narodni agenturou ISBN v CR jsou od roku 2007 zverejnovany pouze prostrednictvim vyse uvedene baze NAK. V tistene podobe vysel Soupis ucastniku systemu Mezinarodniho standardniho
cislovani knih -ISBN- v CR   naposledy v roce 2007 (stav k 31.12.2006). V
Soupisu jsou u jednotlivych ucastniku systemu uvedeny specializace pomoci zminenych zkratek, tisteny Soupis vsak neobsahuje zadnou formu "oboroveho"
rejstriku  nakladatelu.
* Soupis ucastniku systemu Mezinarodniho standardniho cislovani knih -ISBN- v Ceske republice s dodatkem Soupis ucastniku systemu Mezinarodniho standardniho cislovani hudebnin -ISMN- v Ceske republice : stav k 31.12.2006. Praha : Narodni knihovna CR : Narodni agentura ISBN v CR :
Narodni agentura ISMN v CR, 2007. 482 s. ISBN 978-80-7050-519-9.
Krome databaze NAK existuje i databaze nakladatelu uverejnena na strankach Almanachu Labyrint (http://www.almanachlabyrint.cz/nakladatelstvi/).  I zde je mozne omezit dotaz na hledani nakladatelstvi podle zamereni, napr.
zamereni Odborna literatura (prirodni vedy, technika, medicina, odborne encyklopedie). Almanach Labyrint vychazi pravidelne take v tistene podobe, nejnovejsi vydani je pro rok 2008, v NK CR se bohuzel momentalne tato publikace nachazi v procesu zpracovani, takze k ni nemame pristup.
Predpokladame vsak, ze struktura rocenky je shodna s predchozimi rocniky.
Popis kazdeho nakladatelstvi je doplnen o tematickou charakteristiku produkce, oborove cleneni odpovida online verzi databaze. Soucasti tisteneho Almanachu Labyrint neni "oborovy" rejstrik  nakladatelu.
* Almanach Labyrint 2008 : rocenka revue Labyrint. V Praze : Labyrint, 2008.
432 s. ISBN 978-80-85935-91-2.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.07.2008 09:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu