katalog Mánesových děl
Text dotazu
Dobrý den, mám ve své sbírce reprodukci Mánesova
obrazu " Příjezd hosta", který pochází z Topičova salónu. Současným
pracovníkem výše uvedené aukční síně mi bylo doporučeno, abych oslovila
Národní knihovnu, prý se dochovaly dva dobové katalogy Mánesových prací,
které Topičovým salónem prošly a nebo se jedná přímo o dílo,které bylo ve
vlastnictví p. Topiče, jehož sbírka se po roce 1936 rozprodala.( zřejmě také
katalogizována ) Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
Vašemu dotazu by mohly odpovídat následující dokumenty, které jsme nalezli v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ):
* Aukce Topičovy galerie a soukromé sbírky F. Topiče, M. Topičové a j. : Obrazy českých mistrů J. Mánes, Q. Mánes, A. Mánes, M. Aleš, F. Ženíšek, M. Pirner, B. Knüpfer, A. Chitussi, M. Švabinský, F. Engelmüller a j. :
Starožitný nábytek, perské koberce, porcelán, sklo a jiné umělecké předměty ... : výstava od 19. 11. do 29. 11. od 9 do 18 hodin, ... : dražba v pondělí 30. 11. - čtvrtek 3. prosince, vždy od 16 hod. odpol. / [Pořádá Umělecká aukční síň firmy V. Hořejš, přísežný soudní znalec, Praha II., Mikulandská č. 7 v Topičově salonu, Praha I., Národní třída 11]. Praha : [nákladem vlastním, 1932 (J. Hencl]). [LXXIII] s. ;: 8°
* Aukce umělecké - Topič, F. - Praha - rok 1932 - katalogy
* Katalog IL. aukce [Umělecké aukční síně V. Hořejš, Praha] II. části zařízení zámku K. a III. části soukr. sbírky F. Topiče : Obrazy českých mistrů: J. Mánes, A. Mánes, J. Čermák, J. Navrátil, A. Chittussi, V. Brožík atd. : Obrazy starých holandských mistrů, sklo, porculán, nábytek, perské koberce a jiné umělecké předměty ... : Dražba: 29. listopadu-30. listopadu, 1. prosince 1937 .... -- Praha : V. Hořejš, 1937 (Jaroslav Hencl). -- [LII] s. : [XV] obr. příl. ; 8°.
Dokumenty z Umělecké aukční síně V. Horejše jsou dostupné i v digitální knihovně Kramerius v rámci licence Děl nedostupných na trhu. Jejich prohlížení je možné i vzdáleně z domova po přihlášení se Vašim čtenářským kontem.
Umělecká a aukční síň Václav Hořejš: aukce, výstava, dražba. Praha: Umělecká a aukční síň V. Hořejš, 1931-1949. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:2ac13f90-0c56-11ea-a20e-005056827e51
Budete-li mít zájem do zmíněných publikací nahlédnout, mohou být dostupné také ve fondech jiných knihoven, což je možné zjistit prostřednictvím Souborného katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc ) anebo portálu Knihovny (https://www.knihovny.cz/).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.02.2012 10:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu