kastráti
Text dotazu
Dobry den, rada bych vas poprosila, kde mohu nalezt informace o kastratech-pevcich. Mohou byt internetove i knizni. Dekuji.
Odpověď
Dobrý den, základní informace najdete v přehledových dílech o opeře, např.
Dějiny opery : tvůrci předloh, libretisté, skladatelé a jejich díla / Jan Trojan. -- Vyd. 1.. -- Praha : Paseka, 2001. -- 482 s. : il., portréty ; 25 cm, str.59-60.
Oxfordský slovník opery / John Warrack, Ewan West ; [z anglického originálu ... přeložil a dodatky k českému vydání napsal Jaroslav Holba]. -- 1. vyd.. -- Praha : Iris : Knižní klub, 1998. -- 611 s. ; 22 cm
V našich fondech jsme dále nalezli knihu věnovanou tématu, která obsahuje bibliografii:
Les grands castrats napolitains a Venise au XVIIIe siecle / Sylvie Mamy. -- Liege : Mardaga, 1994. -- 179 s (sign. T169042).
Knihu lze v NK objednat prostřednictvím el. lístkového katalogu Katif (http://katif.nkp.cz/) : Generální katalog II \ LUS - MATEMATIKA (S.Š.) \ MALYŠ-MANČ \ č. 614.
Na internetu najdete řadu odkazů, v angličtině třeba pomocí klíčových slov:
opera castrati (nebo castrated).
Italské termíny jsou také evirati, musici.
V češtině např. článek:
http://www.muzikus.cz/klasicka-hudba-jazz-clanky/Farinelli-kral-kastratu~11~zari~2002/ .
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.02.2008 17:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu