Karlovy Vary
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda není v nějaké
publikaci popsána historie Karlových Varů. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
dějinám Karlových Varů a karlovarského kraje se věnuje poměrně značné množství publikací. Knihy můžete vyhledat v online katalozích dostupných na adrese http://aleph.nkp.cz/F , zde Vám doporučujeme využít především Souborný katalog ČR (SKC), který eviduje fondy většiny českých knihoven; pokud jste čtenářkou NK ČR, pak jistě využijete spíše online katalog Národní knihovny (NKC). Při vyhledávání vhodných publikací stačí využít klíčová
slova: Karlovy Vary, dějiny, historie, apod.  Příkladem Vám uvádíme některé z nalezených publikací:
* BERAN, Jiří a kol. Dějiny Karlovarského kraje. 1. vyd. Karlovy Vary:  Karlovarský kraj, 2004. 207 s. ISBN 80-239-3477-5.
* AUGUSTIN, Milan, ed. Divadlo v Karlových Varech: historie a obnova na konci tisíciletí. Vyd. 1. Karlovy Vary: Úřad města Karlovy Vary, 1999. 171 s. ISBN 80-238-4538-1.
* BOŘÍK , Otakar a kol. Fabian Summer: o lázních císaře Karla IV. Vyd. 1. [Sokolov]: Fornica, 2008. 107 s. ISBN 978-80-903918-9-5.
* Historický sborník Karlovarska. V Karlových Varech: Státní okresní archiv v Karlových Varech, 1993- . ISSN 1210-9401.
* BOŘÍKOVÁ, Jana a BOŘÍK, Otakar. Hospice, špitály a nemocnice v Karlových Varech. Vyd. 1. Dobřichovice: KAVA-PECH, 2004. 292 s. ISBN 80-85853-73-6.
* BOŘÍKOVÁ, Jana a BOŘÍK, Otakar. Karel IV.: zakladatel lázeňské slávy Karlových Varů. Vyd. 1. [Sokolov]: Fornica, [2007?]. 135 s. ISBN 978-80-903918-5-7.
* VYLITA, Břetislav. Karlovarské prameny včera a dnes. 1. vyd. Plzeň: Západočeské nakladatelství, 1984. 131 s.
* NOVOTNÝ, Lukáš. Karlovy Vary. Vyd. 1. Praha: Paseka, 2007. 73 s., [84] s. obr. příl. Zmizelé Čechy. ISBN 978-80-7185-798-3.
* AUGUSTIN, Milan. Konec 2. světové války v Karlových Varech: pokus o rekonstrukci. Karlovy Vary: Úřad města Karlovy Vary, 1995. 61 s.
* BÖHM, Jiří. Město v mlze zapomnění: Karlovy Vary v letech 1844-1890. [Karlovy Vary: Vydavatelství karlovarských publikací B+B+B - Zdeňka Böhmová], c2007. 368 s. ISBN 978-80-254-6172-3.
* Sborník Muzea Karlovarského kraje. Cheb: Muzeum Karlovarského kraje, 2008- . ISSN 1803-6066.
* BURACHOVIČ, Stanislav. Slavní návštěvníci Karlových Varů: 55 osobností od Karla IV. po Vladimíra Párala. 1. vyd. Beroun: MH, 2003. 115 s. Edice regionálních autorů. ISBN 80-86720-04-7.
Pokud byste měla zájem i o články z časopisů a denního tisku, můžete využít katalog ANL (Články v českých novinách, časopisech a sbornících 1991-2012), který je dostupný opět na adrese http://aleph.nkp.cz/F. Příklady nalezených článků:
* BURACHOVIČ, Stanislav. Genius loci Karlových Varů: (putování za skrytým tajemstvím nejslavnějších českých lázní). In: Augustin, Milan, 1960-. Historický sborník Karlovarska, 1998, VI, s. 98-119. ISSN 1240-9401.
* BURACHOVIČ, S. Jak jsme budovali Karlovy Vary po roce 1945. Karlovarské noviny, 1996, 6(186), s. 10. ISSN 1210-5147.
* MAŘÍK, Antonín. Karlovy Vary uprostřed třicetileté války (1630-1634). Minulostí Západočeského kraje, 1990, 26, s. 145-156. ISBN 80-7088-043-0.
* BURACHOVIČ, Stanislav. Karlovy Vary v 16. století. In: Sborník Krajského muzea Karlovarského kraje 2006. Cheb: Krajské muzeum Karlovarského kraje, 2007. s. 57-67. ISSN 1802-5617. ISBN 978-80-85018-58-5
Pokud byste k tématu potřebovala specifické informace, doporučujeme Vám obrátit se s dotazem na Krajskou knihovnu Karlovy Vary: https://www.knihovnakv.cz/
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.03.2012 15:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu