Karikaturista Jan Novotný
Text dotazu
DOTAZ ZNÍ... JMÉNO A PŘÍJMENÍ ČESKÉHO
KARIKATURISTY (SIGNUM HONZA) KTERÝ VE 40LETECH 20STOL. ZHOTOVIL PRO
PRO NAKLADATELSTVÍ ZDENĚK BILÍK KARIKATURY PŘEDNÍCH ČESKÝCH
FILMOVÝCH HVĚZD
Odpověď
Dobrý den,
v záznamu o knize:  Hvězdám blíž ... : Filmové nebe v karikatuře. Brno:
Zdeněk Bilík : Obchodní družstvo českých knihkupců v Praze, 1943, je v Online katalogu Národní knihovny ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) uvedena poznámka, že autorem karikatur je Jan Novotný.
Domníváme se, že by se mohlo jednat o Jana Blahoslava Novotného, narozeného
2.3.1917 v Chocni, který se "zabýval kresbou, karikaturou, plakátovou tvorbou a designem. Specializoval se na plastické kašírované karikatury a plakáty humoristického charakteru. Vystavoval mj. 1954 na Slovanském ostrově v Praze na výstavě Smích boří a tvoří"
(Slovník českých a slovenských výtvarných umělců 1950-... Nov- Pat. 1.vyd.
Ostrava : Výtvarné centrum Chagall, 2002. str.92.) Více informací by Vám mohli o kreslíři Janu Novotném poskytnout pracovníci Uměleckoprůmyslového
muzea: http://www.upm.cz/ (knihovna UPM je taktéž zapojena do služby Ptejte se knihovny).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.03.2010 12:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu