Karel Knapp
Text dotazu
Dobrý den, snažím se najít životní data Karla Knappa, mj. autora Knapp/Vaňková, Komentář k zákonu o matrikách a některých jiných knih. Jde zjevně o odlišnou osobu než Karel Knap (1909-1994), odborník autorského práva, učící na PF UK. Mezi oběma dochází k záměnám (viz třeba katalog AVČR, kde jsou díla Knapa nesprávně zanesena pod Knappem, ačkoli na obálce stojí jasně Knap). Nemáte nějaké údaje v biografických databázích nebo jinde? Nedalo by se zjistit, zda existuje nějaký bibliografický soupis díla Karla Knapa (z PF UK), například zasutý v nějakém festschriftu? To jsem zkoušel hledat, ale neuspěl jsem - možná vy byste uspěli. Srovnáním soupisu Knapova díla bych mohl zcela najisto vyloučit, že byl autorem těch publikací, které vyšly pod jménem Karel Knapp (pod tím jménem registruji knihy z 30.-50. let, pod Knapem od 60. do 90. let). Přestože se na 90% domnívám, že jde o dvě různé osoby, nebohu teoreticky vyloučit možnost, že si Knapp později počeštil jméno odstraněním druhého P (například proto, aby nebyl zaměňován s kolegou Viktorem Knappem). Mohli byste mi pomoci zjistit, zda nějaký takový soupis děl Karla Knapa existuje? Velmi děkuji za každou informaci.
Odpověď
Dobrý den,
omlouváme se ale bohužel se nám nepodařilo vyhledat žádné bližší informace o Karlu Knappovi, kterého hledáte a nepodařilo se ním najít žádnou bibliografii tohoto autora. V databázi autorit NK ČR jsou pouze tyto informace:
[http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000431628&local_base=AUT].
Zdroje:
* Kol. autorů. Kdo je kdo v České republice 94/95. Praha : Modrý jezevec, 1994. ISBN 80-901631-2-2.
* Kdo je kdo : osobnosti České současnosti : 5000 životopisů. 5. vyd. Praha : Kdo je kdo, 2005. ISBN 80-902586-9-7.
* CHURAŇ, Milan a kol. Kdo byl kdo v našich dějinách ve 20. století. I. A-M. Praha : Libri, 1998. ISBN 80-85983-44-3.
* CHURAŇ, Milan a kol. Kdo byl kdo v našich dějinách ve 20. Století : 1150 hesel více než 3000 dalších jmen. Praha : Libri, 1994. ISBN 80-901579-5-5.
* Databáze World bibliographical Information System (WBIS) Online http://db.saur.de/WBIS/welcome.jsf (-> obsahuje biografické archivy obsahující životopisné informace o cca 5 milionech osobností všech povolání a hodností, je to online rejstřík k mikrofišové kolekci World Biographical Archive (přístup v Referenčním centru))
* http://aleph.nkp.cz/cze/aut
* Souborný katalog České republiky Caslin: http://aleph.nkp.cz/cze/skc
* volný internet
* International Bibliography of Biography 1970- to 1987. 3. díl. Hippel - Mecbane. The British Library, 1988. ISBN 0-86291-753-0.
* TOMEŠ, Josef a kol. Český bibliografický slovník XX. století. II. díl. K-P. Praha : Ladislav Horáček- Paseka, 1999. ISBN 80-7185-246-5.
* Lexikon českých právníků 2000. 1. vyd. Praha : Academia, 2001. ISBN 80-200-0814-4.
* ADAMOVÁ, Karolina; MATES, Pavel. Malá encyklopedie českých právníků. Praha : Linde Praha, a. s., 2002. ISBN 80-7201-375-0.
* NÁVRÁTIL, Michal. Almanach českých právníků : k prvnímu sjezdu českých právníků v Praze roku 1904. Praha : JUDr. Michal Navrátil, 1904.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.12.2012 15:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu