Karel Hynek Mácha
Text dotazu
Dobrý den, hledám odpovědi na otázky ke Karlu Hynku Máchovi, a sice: kde je uložena jeho literární pozůstalost, kde najít přesné matriční údaje, tedy o narození, svatbě, úmrtí, kde o vzdělání. Děkuji za možnost této služby a za odpověď.
Odpověď
Dobry den, nasledujici odkaz je na webove stranky Literarniho archivu Pamatniku narodniho pisemnictvi, Strahovske nadvori 132, Praha 1 - Hradcany, kde je ulozena podstatna cast pozustalosti K.H.Machy.
http://www.pamatniknarodnihopisemnictvi.cz/cs/literarni-archiv.php
MÁCHA Karel Hynek
právník, básník, prozaik
1810 - 1836
Osobní fond v rozsahu 21 kartónů, 1810 - 1960.
*Doklady a) vlastní: b) rodinné (M. Mácha): c) týkající se fondu (odborné popisy).
*Korespondence a) přijatá: b) odeslaná: c) cizí.
*Rukopisy a) vlastní (poezie, próza, poznámky, deníky): b) cizí (opisy, falza, M. Mácha).
*Tisky (o K. H. Máchovi).
*Výstřižky.
*Dokumentace (fotokopie rukopisů).
*Varia (kresby, hmotné památky).
Originální materiál popsán ve strojopisném vědeckém katalogu M. Červenky.
Další část fondu: Památník K. H. Máchy v Litoměřicích.
Doporucuji obratit se na pracovniky Literarniho archivu PNP, kteri by Vam mohli podat podrobnejsi informace.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.10.2009 10:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu