Karcery
Text dotazu
Dobrý den,
mohli byste mi, prosím, poradit, kde naleznu fundované informace o
středoškolských "vězeních" zvaných karcery? Nemám na mysli pouze informace z
krásné literatury.
Odpověď
Dobrý den,
k tématu karcer - uzavření žáka ve škole, jako kázeňský trest za hrubší provinění, jsme bohužel nenašli skoro žádné informace. V knihách o dějinách pedagogiky a výchovy jsou popsány především tresty jako věšení potupných znamení, bití a další tělesné tresty.
Doporučujeme Vám obrátit se na Národní pedagogickou knihovnu Komenského (http://www.npkk.cz/), kde také můžete využít službu Ptejte se knihovny, či se přímo obrátit na informační služby.
Výběr zdrojů:
*Kádner, Otakar. Dějiny pedagogiky. Praha : Unie, 1923.
*Morkes, František. Škola za Rakouska-Uherska: rákoska ; karcer ; knihy hanby. Škola za Rakouska-Uherska: rákoska ; karcer ; knihy hanby. Lidové noviny CZ Roč. 16 ; č. 13.V. (2003) ; s.25.
*Winter, Z. Život a učení na partikulárních školách v Čechách v XV a XVI stol. 1901.
*Winter; Harapat. Školská kázeň ve středověku v Paedag. VIII. 1886.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.04.2010 15:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu