Kansai letiště
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych zjistila něco o vzniku letiště Kansai - vypsání soutěže, doby trvání jednotlivých přípravných prací apod. a budoucnost letiště, např. plánované rozšíření? A také bych poprosila o radu, kde bych dohledala množství přepraveného náklady poštu (kg/rok).
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
obecné údaje o objemech přepravy na letišti naleznete přímo na webových stránkách letiště:
http://www.kansai-airports.co.jp/en/company-profile/about-airports/kix.html
Na stejné stránce se zároveň dočtete o stručné historii letiště a jeho výstavbě. Další informace o historickém pozadí stavby nabízí například článek z roku 1992:
Kato, H., 1992. OSAKA KANSAI INTERNATIONAL AIRPORT. Transportation Research Circular, (393).
https://onlinepubs.trb.org/Onlinepubs/trcircular/393/393-005.pdf
Založením letiště (především geologickým průzkumem) se také zabývá disertační práce:
FUNK, Jason R. SETTLEMENT OF THE KANSAI INTERNATIONAL AIRPORT ISLANDS. Urbana, Illinois, 2013. Disertační práce. University of Illinois.
https://www.ideals.illinois.edu/bitstream/handle/2142/45602/Jason_Funk.pdf?sequence=1
Co se týče informací o budoucnosti letiště, mohl by Vám pomoci Japan Infrastructure report, což je oficiání dokument, který uvádí, že se ostrov potápí.
Japan Infrastructure Report - Q4 2018 [online]. London: Business Monitor International, Fourth, 2018 ProQuest Central.
https://search.proquest.com/docview/2115494340?pq-origsite=summon
V následujících odkazech pak naleznete technické informace k problematice potápějícího se ostrova a popularizovaný článek o výstavbě.
http://www.kiac.co.jp/en/tech/sink/sink3/
https://www.airspacemag.com/flight-today/how-to-save-a-sinking-airport-180968985/
A na závěr stručný rozpis projektu pro rozšíření letiště z roku 2017:
NKIAC - Kansai International Airport Expansion - Osaka - Project Profile [online]. London: Progressive Media Group, Sep 26, 2017 ProQuest Central.
https://search.proquest.com/docview/1944282119?pq-origsite=summon
Řadu zdrojů týkajících se letiště Kansai nabízí Národní Technická knihovna v elektronické podobě. Pro přístup k plným textům je však potřeba být registrovaným uživatelem knihovny.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
11.10.2018 22:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu