Kalendář Koleda
Text dotazu
Dobrý den,
zpracovávám práci na novelu Boženy Němcové V zámku a v podzámčí. Zjistila jsem, že poprvé vyšla v 7. ročníku kalendáře Koleda v roce 1856. Chtěla jsem si toto první vydání prohlédnout na Krameriovy, ale bohužel ročník, ve kterém byla novela uvěřejněna, tam nebyl. Chtěla bych se tedy zeptat, jestli by neexistoval jiný způsob, jak se k tomuto ročníku dostat.
Odpověď
Dobrý den,
Vámi žádaný titul Národní knihovna má, ale pouze jako archivní exemplář. To znamená, že se nachází v centrálním depozitáři v Hostivaři. Nelze si jej půjčit absenčně (domů), ale můžete si jej prohlédnout po předchozím objednání přímo na místě. Musíte ovšem být registrovanou čtenářkou NK. Objednat se dokument můžete osobně v Hale služeb v Klementinu či telefonicky.
Zde je kontakt na centrální depozitář:
Adresa:
Národní knihovna ČR
Centrální depozitář
Sodomkova 2/1146
102 00 Praha 15 - Hostivař
mapa na www.mapy.cz
Doprava:
Směr: Kobylisy, Prosek, Metro Kolbenova - autobus č.183 - stanice Kablo
Směr: Metro Skalka – autobus č. 271 - stanice Myšlínská
Směr: Metro Háje - autobus č. 271 - stanice Myšlínská
Směr: Chodov - autobus č.122 - stanice Myšlínská
Směr: Strašnice, Vršovice, centrum - tramvaj č. 22, 26 - stanice Hostivařská
Telefon:
281 013 111 (ústředna)
Signatura tohoto periodika je 55 E 000007/R.1856.
Zdroje:
Online katalog Národní knihovny ČR:
https://aleph.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=nkc
– autobus č. 271 - stanice Myšlínská
Směr: Metro Háje - autobus č. 271 - stanice Myšlínská
Směr: Chodov - autobus č.122 - stanice Myšlínská
Telefon:
281 013 111 (ústředna)
Signatura tohoto periodika je 55 E 000007/R.1856.
Zdroje:
Online katalog Národní knihovny ČR: https://aleph.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=nkc
Webové stránky NK ČR:https://www.nkp.cz/
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.12.2009 16:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu