Kafka: Forschungen eines Hundes z roku 1922, český překlad
Text dotazu
Dovoluji si požádat o informaci, zda a kdy byla poprvé česky publikována povídka Franze Kafky Forschungen eines Hundes: Výzkumy jednoho psa. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
dle knihy Povídky III. byla povídka Výzkumy jednoho psa ( Forschungen eines Hundes ) v češtině poprvé vydána v roce 1968 v knize: KAFKA, Franz. Popis jednoho zápasu: novely, črty, aforismy z pozůstalosti. 1.vyd. Praha: Odeon, 1968. Z němčiny text přeložil Vladimír Kafka. Povídku si můžete přečíst také v knize Povídky III.
Obě knihy se nacházejí ve fondech Národní knihovny. ( Objednat si je do Všeobecné studovny Národní knihovny můžete přes katalog Národní knihovny ( NKC ): http://sigma.nkp.cz/F
Zdroj:
KAFKA, Franz. Povídky. III, Manželský pár a jiné texty z pozůstalosti. 1.vyd. Nakladatelství Franze Kafky, 2003. ISBN 80-85844-84-2 (váz.)
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.11.2007 12:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu