Josef Staněk
Text dotazu
Dobrý den,je možné zjistit na základě dole uvedených informací podrobnosti o činnosti Josefa Stańka v odboji,okolnosti jeho zatčení a popravy?popřípadě další podrobnosti...
Josef Staněk sloužil u 42. pěšího pluku v Terezíně, aktivně účastnil odbojové činnosti proti nacistům .Narodil se 17.2.1907 v Pardubicích. Zatčen byl 30.10.1940 a soudem v Litoměřicích odsouzen 22.4.1942. Popraven byl za heydrichiády 7.9.1943.
Odpověď
Dobrý den,
ohledně činnosti zmíněného J. Staňka v odboji a okolnostem jeho zatčení a popravy bych Vám doporučil obrátit se buď na příslušný oblastní archiv ve vztahu k místu jeho narození, případně na Vojenský historický archiv (podatelna-vua@army.cz). Vodítkem by mohla být i zmínka o osobě daného jména v publikaci VUA Německé soudní spisy - odboj v ČSR.
Použité zdroje
http://www.vuapraha.cz/[…]/nemecke_soudni_spisy.pdf
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Vojenský historický ústav - knihovna
Datum zadání dotazu
15.05.2018 12:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu