Josef Korbel
Text dotazu
Jaké tituly Josefa Korbela jsou v ČR dostupné a byly některé přeloženy do češtiny?
Odpověď
Dobrý den, v Národní knihovně ČR máme od Josefa Korbela k dispozici následující publikace, všechny však pouze v angličtině:
1) KORBEL, Josef. The communist subversion of Czechoslovakia 1938-1948 : the failure of coexistence. Princeton : Princeton University Press, Oxford : Oxford University Press, 1959. 12, 258 s. ; 22 cm.
2) KORBEL, Josef. Danger in Kashmir. Princeton : Princeton University Press, 1966. 18, 401 s. : il.
3) KORBEL, Josef. Detente in Europe : Real or Imaginary? Princeton : Princeton Univ. Pr., 1972. 8, 302 s.
4) KORBEL, Josef. Poland between East and West : Soviet and German Diplomacy toward Poland, 1919-1933. Princeton : Princeton Univ. Press, 1963. 11, 321 s.
5)  KORBEL, Josef. Tito's communism. [Denver] : The University of Denver Press, [1951]. 368 s. ; 22 cm.
6)  KORBEL, Josef. Twentieth-Century Czechoslovakia : The Meanings of Its History. New York : Columbia Univ. Pr., 1977. 12, 346 s.
7) Czechoslovakia : The Heritage of Ages Past : Essays in Memory of Josef Korbel / Edit. by Hans Brisch and Ivan Volgyes. Boulder : East European Quarterly, 1979. 239 s.
Záznamy výše uvedených knih si můžete vyhledat v elektronickém katalogu NK ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc), údaje o výpůjčce naleznete v poli Exempláře. Pokud jste registrovanou čtenářkou Národní knihovny ČR, můžete si knihy z katalogu také ihned objednat k vypůjčení. Publikace budou zřejmě uloženy ve skladu v depozitáři Hostivař, jejich expedice proto trvá déle (až následující den po objednání).
Pro ověření dostupnosti titulů v jiných knihovnách můžete použít Souborný katalog ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/skc) - odborné a krajské knihovny, příp.
souborný katalog SKAT (http:www.skat.cz) pro městské knihovny.
České překlady jsme kromě katalogu NK ČR ověřovali také v těchto databázích:
* Česká národní bibliografie - http://sigma.nkp.cz/cze/cnb
* Naskenované katalogy NK ČR - http://katif.nkp.cz (Generální katalog II)
* Souborný katalog ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/skc
* Jednotná informační brána - http://www.jib.cz
* Index Translationum - bibliografické záznamy překladů publikovaných ve více než 100 zemích od r. 1979
(http://databases.unesco.org/xtrans/xtra-form.shtml).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.01.2009 10:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu