Josef Čapek: Povídání o pejskovi a kočičce
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda není možné zjistit, který den bylo vydáno poprvé "Povídání o pejskovi a kočičce" od Josefa Čapka.
Odpověď
Dobrý den, na základě informací z lístkového katalogu Národní knihovny, v němž jsou evidovány povinné výtisky, a Lexikonu české literatury jsme zjistili, že kniha Josefa Čapka Povídání o pejskovi a kočičce byla poprvé vydána v roce 1929.
: Jak spolu hospodařili a ještě o všelijakých jiných věcech / Pro děti napsal a nakreslil Josef Čapek. -- [Praha] : Dr. O. Štorch-Marien, 1929.
Prameny:
Generální katalog I.: http://katif.nkp.cz/
Lexikon české literatury : osobnosti, díla, instituce / redigoval Vladimír Forst ... [et al.]. -- 1. vyd.. -- Praha : Academia, 1985-2008.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.11.2009 10:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu