Jméno Vazač v Berní rule
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se v Berní rule vyskytuje příjmení Vazač v obci Dědovice nebo v okolí, panství Drhovle, kraj Prácheňský. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
Berní rula - kraj Prácheňský neuvádí v obci Dědovice žádnou osobu se jménem Vazač. Toto příjmení je ovšem v Prácheňském kraji zaznamenáno ve zmiňovaném dokumentu dvakrát.  Ani v jednom z případů se ovšem nejedná o blízkou obec k obci Dědovice.
V obci Stříbrné Hory (u Klatov) žil Šimon Vazač, zahradník a ve Volyni řezník Václav Vazač.
V rejstříku k berní rule jsou zmíněné ještě dvě osoby s příjmením Vazač. Jedna z nich, Adam Vazač, žila v Lišné (u Zbirohu, kraj Podbrdsko). Druhou osobou s tímto příjmením je Anna Vazačová ze Sobotky (kraj Mladoboleslavsko).
Použitá literatura:
* HAAS, Antonín, ed. Berní rula. 27, 1. díl, Kraj Prácheňský. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1954. 443 s.
* ČERVENÝ, Václav, ed. a ČERVENÁ, Jarmila, ed. Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. 1. vyd. Praha: Libri, 2003. 2 sv. ISBN 80-7277-058-6.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.06.2013 08:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu