jméno Oskar
Text dotazu
Vážení, žádám Vás o informace, kde bych se mohla seznámit s původem jména Oskar.
Odpověď
Jméno Oskar je staroislandského původu. Jedná se o složeninu dvou slov "ós" a "gar" a dá se přeložit jako "boží kopí", "boží oštěp".
Více informací o původu jména najdete např. v těchto publikacích:
Po kom se jmenujeme? : encyklopedie křestních jmen / Václav Rameš. -- 1. vyd.. -- Praha : Libri, 2000. -- 498 s.
Velká kniha o jménech / Jan Bauer. -- 1. vyd.. -- Praha : Regia, 2003. -- 735 s. : il., portréty, faksim.
Tisíc jmen v kalendáři / Anna Bauerová ; graf. úprava Václav Jedlička. -- 1. vyd.. -- Praha : Šulc a spol., 1992. -- 231 s. : fotogr.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
31.01.2008 15:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu