Jméno Johánek v Berní rule
Text dotazu
Dobrý den, rád bych věděl, kde a s jakými podrobnostmi se v generálním rejstříku k berní rule vyskytuje jméno Johánek. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
v generálním rejstříku berní ruly (ČERVENÝ, Václav. Berní rula : generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. 1. vyd. Praha : Libri, 2003. 2 sv.) jsou uvedeny čtyři osoby s příjmením Johánek:
* Johánek, Jan, Koloměřice, panství: Týn nad Vltavou, kraj: Bechyňsko, chalupník
* Johánek, Jan, Lysá nad Labem, panství: lysá nad Labem, kraj: Boleslavsko, chalupník
* Johánek, Jan, Chrastavice, panství. Horšovský Týn, kraj: Plzeňsko, sedlák
* Johánek, Pavel, Mohelnice, panství: zelená hora, kraj: Plzeňsko, sedlák
Použité zdroje:
* ČERVENÝ, Václav. Berní rula : generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. 1. vyd. Praha : Libri, 2003.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.06.2013 12:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu