-
To se mi líbí
-
Doporučit
Nenašel jsem v seznamu pochovaných zemřelých legionářů jméno mého dědy Bohdaneckého Vincence (o.č.86890) střelec 6 roty 5 pluku . Narozen 12.11.1882 Stěžírky. Příslušen tamtéž.V civilním životě kovář. V čs vojsku od 10.9.1917. Zemřel 6.3.21919 ve nemocnici amerického červeného kříže na Ruském ostrově ve Vladivostoku na rakovinu.Pohřben ve společném hrobě ve Vladivostoku./foto se jménem na pomníčku/
Dobrý den,
Nepíšete, k jakému datu byl seznam uzavřen. Každopádně Váš příbuzný zemřel až po válce a v databázi legionářů Vojenského historického uvedený je: http://www.vuapraha.cz/fallensoldierdatabase . Záznam přikládáme v příloze.
Další informace jsou z databáze válečné hroby, ale odtud zřejmě máte předchozí informace, které jste uvedl.
Jméno: Vincenc
Příjmení: Bohdanecký
Hodnost: střelec
Příčina úmrtí: Nemoc
Jednotka: 5. stř. pl.
Datum narození: 12.11.1882
Místo narození: Stěžírky, Hr. Králové
Datum úmrtí: 6.3.1919
Místo úmrtí: Vladivostok
Poznámka: rakovina, nem. amer. ČK
Zdroj: http://www.valecnehroby.army.cz/Evidence/vysledky-hledani-v-zahranici?pfil=True&fnin=Vincenc&srn=Bohdaneck%C3%BD&dpn=vladivostok&st=1
Detail Mořského hřbitova ve Vladivostoku: http://www.valecnehroby.army.cz/Evidence/detail-hrobu-ci-mista?id=1010168&pfil=True&fnin=Vincenc&srn=Bohdaneck%C3%BD&dpn=vladivostok&st=1&
http://www.valecnehroby.arm[…]mp;dpn=vladivostok&st=1
http://www.vuapraha.cz/fallensoldierdatabase
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Praha
Národní knihovna ČR
07.04.2015 08:00