Jiří Wolker v Praze
Text dotazu
Dobrý den, prosím Vás, ráda bych se dozvěděla podrobnosti o pobytu Jiřího Wolkra v Praze ( v době studií na právech), který časový úsek to zhruba byl, kde studoval a s jakými studijními výsledky, kde bydlel, s kým se stýkal a která tvorba se tohoto období týkala. Velmi Vám děkuji.
Odpověď
Jiří Wolker studoval v Praze na právech v letech 1919-1923, v r. 1923 onemocněl a krátce na to v roce 1924 zemřel. V té době vydal obě své sbírky Host do domu (1921), Těžká hodina (1922). Více údajů si musíte zjistit sama.
V příloze vám zasíláme některé publikace o Wolkerovi, můžete využít různé slovníky literatury. Wolkerovu pozůstalost je možné studovat v Památníku národního písemnictví (http://www.pamatniknarodnihopisemnictvi.cz/), další část Wolkerova fondu je uložen v Muzeu Prostějovska v Prostějově (http://www.muzeumpv.cz/).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.02.2008 09:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu