Jiří Samek
Text dotazu
Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat, jaké ocenění a ceny (a kdy) získal herec Jiří Samek (1931 - 2009). Děkuji Vám.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel, ani po podrobnějším prozkoumání se nám bohužel nepodařilo uvedené informace z internetových zdrojů ověřit v tištěných zdrojích. Pročetli jsme celou řadu nekrologů, článků a biografických hesel, žádný z nich ovšem zmíněná ocenění neuvádí.
Doporučujeme Vám proto obrátit se s dotazem na poradnu Divadelního ústavu: http://www.divadlo.cz/infopult-ptejte-se Je pravděpodobné, že tato specializovaná knihovna bude mít k hereckým oceněním více informací.
Národní filmový archiv: http://www.nfa.cz/ nabízí ve svém fondu separát k osobnosti herce Jiřího Samka.
Použité zdroje:
* nekrology z roku 2009 a další články - licencovaná databáze Anopress: www.anopress.cz
* Systém Kramerius www.kramerius.cz
*  FIKEJZ, Miloš. Český film : herci a herečky. 1. vyd. Praha : Libri, 2006-2008.
*  ŠANTORA, Jiří. Divadelní návraty : 111 osobností vzpomíná na plzeňské angažmá. 1. vyd.  Plzeň : I.K., 2000.
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.12.2012 11:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu