Jiří Hronek - jeho dílo, popř. věci o něm
Text dotazu
Dobrý den, snažila jsem se vyhledat věci o Jiřím Hronkovi 1905-1987. Byl to novinář a napsal i řadu knih. Byl členem novinářských organizací.
Chci se zeptat, jestli je možnost vypůjčit si nějakou jeho knihu nejen prezenčně?
Dále, jak mám postupovat ve vyhledávání, abych našla informace o Jiřím Hronkovi, než od Jiřího Hronka?
Myslím, že budete mít ještě lepší postupy než, na které jsem přišla.
Za jakékoliv informace předem Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, informace o J. Hronkovi najdete v následujících příručkách. Nejvíce informací najdete patrně v Lexikonu české literatury, kde je u Hronkova hesla uvedena stručná bibliografie jeho díla i texty o něm.
Pokud jde o knihy, které napsal, ty můžete vyhledat v bázi ČNB, popř. NKC (http://sigma.nkp.cz/F/ - zadejte jako jméno autora Jiří Hronek).
Kliknete-li na ikonu exemplářů, která se zobrazuje u záznamů vpravo, zjistíte, zda je knihu možné půjčit domů nebo jen prezenčně.
Prameny:
Lexikon české literatury : osobnosti, díla, instituce / redigoval Vladimír Forst ... [et al.]. -- 1. vyd.. -- Praha : Academia, 2, sv. 1. H-J. 1993. 589 s.
Slovník českých spisovatelů beletristů : 1945-1956 / Jaroslav Kunc. -- 1. vyd.. -- Praha : SPN, 1957. -- 483, [2] s. ; 21 cm
Kdo je kdo v Československu : Biografie žijících osob se stálým bydlištěm v ČSSR. 1. díl, A-J / Připr. [kol.] ; Hl. red.: Václav Brož ; Red. slov. části: Oľga Slušná. -- 1. vyd.. -- Praha : ČTK, 1969. -- 341, [1] s. ; 8°
Český biografický slovník XX. století / Josef Tomeš a kolektiv. -- Praha ; Litomyšl : Paseka : P. Meissner, 1999. -- 3 sv. ; 24 cm
Báze AUT : http://sigma.nkp.cz/F/
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.10.2007 09:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu