JIří Hochman: Jelení Brod
Text dotazu
Hledám název i autora knihy vydané nebo alespoň napsané zřejmě na přelomu 60. a 70. let 20.st.; líčí příběh stranického funkcionáře, který při hledání pomoci po poruše na autě objevil v lesích v okolí Neveklova vesnici, která nebyla zasažena změnami po únorových událostech 1948 a dále se tam rozvíjelo soukromé vlastnictví, zemědělství a živnostnictví tak, jak tomu bylo před a krátce po 2.sv. válce; na bližší podrobnosti si bohužel nevzpomenu; předem děkuji za pomoc
Odpověď
Dobrý den, snad se nám po čase podařilo knihu zjistit. Zřejmě se jedná o Jelení Brod Jiřího Hochmana. Kniha vyšla poprvé v r. 1971 v Německu v exilovém nakladatelství Index v Kolíně, podruhé tamtéž v r. 1981 a potřetí v r. 1992 v Rozmluvách v Praze. Pokud si dobře vzpomínám, četli z ní na pokračování na rozhlasové stanici Svobodná Evropa někdy na konci 80. let.
Třetí vydání by snad mohlo být v některých knihovnách, v NK je k dispozici do studovny.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.09.2008 12:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu