Jiří Čermák-Českobrodský Kniha pamětní zal.1788
Text dotazu
Dobrý den,ráda bych si přečetla paměti od Jiřího Čermáka Českobrodského Kniha pamětní zal.1788.Je možné ji v některé z knihoven přečíst nebo zapůjčit? Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
prostřednictvím dostupných informačních zdrojů se mi nepodařilo zjistit přesný název publikace (kronika či paměti), ani knihovnu, která ji vlastní.
Z našeho fondu k dotazu zasílám:
Šmíd, Luděk. Lidoví kronikáři středního Polabí. III, Písmácký kronikář Jiřík František Čermák. Vyd. 1. Poděbrady: Oblastní muzeum, 1972. 32 s. Práce Oblastního muzea v Poděbradech. Řada B; č. 8.
signatura SVK PK: 9118330-3
KAISER, Vladislav. Českobrodský písmák Jiří F. Čermák: jeho život a hospodářská činnost. In: Středočeský sborník historický. Praha: středočeská pobočka České historické společnosti ve spolupráci se Státním archivem v Praze 4, 1969, s. 151-171.
signatura SVK PK: 128334
BAREŠ, František. Jiří Čermák českobrodský a jeho paměti. Časopis Musea Království Českého. 1891, s. 247-248.
signatura SVK PK: 35A982/891
Použité zdroje
katalogy SVK PK, JIB, souborný katalog ČR, databáze Historického ústavu AV ČR, Internet
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
07.04.2015 08:00
Dmitrij Timofejev píše:
Úterý 06.09.2016 09:42
Dobrý den. Jediný dochovaný opis této knihy zápisků je uložen v knihovně Evangelické teologické fakulty v Praze, sign. III K 49.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu